7 Aralık 2016 Çarşamba

Meyvelerin insan vücuduna faydaları

Meyvelerin insan vücuduna faydaları


Portakalın faydaları


Aylardan kasım aralık ve ocak yani kış aylarının pazar ve marketlerde manavda çok kolay bulabileceğiniz ve çok şifalı bir meyvedir.
En başta C vitamini olmak üzere A, B, C ,D ,E vitaminleri içinde bulundurur. Zengin içeriğindeki vitaminlerinin yanında Demir bakır Ve makro ve mikro elementleri de yüksek miktardadır yüksek oranda şeker içeriğine sahiptir. Sofralarımızda özellikle kahvaltı soframızda meyve suyu şeklinde gibi karışımla karıştırılıp tüketilebilir . Bu nedenle çocuklarımın bütün vitaminlerden faydalanacaktır. Sindirim sisteminde düzenleme yapar , içindeki lif içeriğinden dolayı kolay sindirime yardımcı olur. Solunum hastalıklarında bire bir bir meyvedir . Ateş grip nezle ve özellikle yüksek ateşe çok iyi gelir ve koruma sağlar. Kış mevsiminde bol miktarda tüketilmesi gerekiyor . Grip gibi soğuk algınlığı hastalıklarında kolaylıkla kurtulmanıza yardımcı olacaktır ayrıca vücuda direnç verir zindelik sağlar vücudunuz güçlü olacaktır .


Üzümün Faydaları


Ve rengine göre tatlarında değişik olur yeşil üzüm biraz ekşi kırmızı üzüm ise tatlı siyah üzüm iki üzümün arasındaki tada sahiptir. Üzüm kullanım alanları da vardır kozmetik ürünlerde reçelde farklı içeceklerde jöle gibi bir çok sektörsel alanlarda kullanılmaktadır. Ufak fakat sağlık için çok faydalı bir meyvedir. Bol miktarda içinde enerji içerirdi ve ayrıca protein bakımından da zengindir lif içerir C, E, K vitaminleri içermektedir .

 


Elmanın faydaları


O mis gibi kokusu ile ve tatlı dadı ile yine favori meyvelerden birisidir elma elmanın içindeki içerdiği vitamin ve minareler antioksidanlar la mucizevi besin arasına girer elma , Aslına bakarsan ülke olarak çok şanlıyız nedeni Türkiye'de elma üretiminde ülke olarak Çin ve ABD den sonra üçüncü sıradayız ve ülkemizde yetişmeyen meyvelere nazaran daha ucuz oluyor elma
Ve ayrıca kayısı erik kiraz şeftali armut ahududu gibi bir çok meyvelerin bulunan Gülgiller den olan elma sağlık açısından yapılan araştırmalar ile ilgili kalp hastalığı damar hastalıklarına faydaları vardır .


Limonun faydaları


Bol miktarda C vitamininin bağışıklık sisteminde kalp damar hastalıklarındaki grip gibi hastalıklarda kurtulmak için çok önemli vitamin kaynağıdır. Limonun başka faydalarını bile kenara bıraksak kabuğundan soyulmuş bir tane limon tüketmek gün içinde C vitaminini ihtiyacının yarısı kadarını karşılar , tüm limonu soymadan kabuğunu yemek ise bazı kişiler için sorun olabilir ekşiliği neden ile hatta imkansız yemeyenler bile olabilir.Fakat limonu su ile karışım yapılıp çaylarınıza ve salatalarınızda kullanabilirsiniz . Limonun sadece gıda amaçlı değil saç tırnak cilt ve ağız sağlığı için kullanıldığında da bir çok faydaları vardır.

Ve ayrıca bir başka özelliğinden biri ise bağırsak böbrek ve karaciğeri temizleme gibi önemli faktörü vardır. Ve bir çok hastalığa yakalanma gibi önlem alıcı özelliği de bulunur.


Muzun faydaları


En çok çocuklar arasında sevilen ve yetişkinler tarafındanda tatlı tadıyla tüketimi bol olan meyvelerdendir. Yüksek derecede mineral içeren muz sağlık açısından faydalı bir meyvedir . Kan basıncının düzeyi korunması için oldukça önemli mineral ve potasyum içeren muz yüksek tansiyonda damar tıkanıklığına kalp fonksiyonlarının yerine getirilmesinde yardımcı olmak bekar ve damar hastalıklarının korunmak amaçlı önerilerin meyvelerden biridir . Muz dezavantajı yüksek şeker içerdiğinden bir tane muzun hemen hemen 110 kalori gibi enerjisinin olmasıdır.

 


Ananasın faydaları


Günümüzde ve ülkemizde henüz yeni yeni tüketimine başlayan ananas yüksek besin değeri ile çok faydalı meyveler arasındadır. Yine C vitamini bakımından çok zengin bir meyvedir saç tırnak cilt sağlığı ile kullanılan ananas ve çeşitli hastalıklarda korunmak amacı ile direncinin artması konusundan çok etkili bir meyvedir. Ananasın önemli bir özelliğinden biriside meyvede bulunan bazı enzimlerim sindirimini kolaylaştırması ve yağ yakılmasında hızlanmasını sağlar . Bu sebepten dolayı kilo vermek için verilen bir çok listede ananası adını görebilirsiniz .


Kirazın faydaları


Tatlı aroması olduğundan birçok içeceklerde ve şekerleme türlerinde kullanılır kiraz beğenilerek tüketilen bir meyve olmasına rağmen sağlığa olan faydaları uzmanlar tarafından şifalı bitkiler kadar dile getirilmez fakat günümüzde yapılan bir çok araştırmalarda kirazın faydaları sağlık kuruluşlarında Web sitelerinde yer alması ile mevsimi gelsede tüketsek demekten çok faydalarından yararlanmak amaçlı beklenmektedir
Kirazın faydalarının içersinde en önemli nokta antioksidan dan dolayı zengin olması ve vücuttaki bir çok organa hücrelerdeki hasara karşı koruması önemli bir noktadır . Ve ayrıca çok fazla vitamin ve mineral deposudur C-A-K vitaminleri ve ayrıca fosfor Demir ve kalsiyum gibi çok önemli olan minareler içerir.



Karpuzun faydaları


Yaz mevsiminin en güzel ve favori meyvesi olan karpuz çok yığın sıcak aylarda besleyiciliği ve elektrolit yönünden zengin bir su kaynağıdır.
Sebzelerden domates gibi karpuzunda kırmızı renk olmasını sağlayan likopenin özellikle kanser hastalığı riskini azaltmasından tutunda göz sağlığı için gibi bir çok faydaları bulunuyor.
İçerisindeki Likopen kalp ve damar sağlığı için korumakta en önemli bileşenler içinde yer alır. Özellikle C vitamini yönünden zengin olan karpuz diğer faydası ise bağışıklık sistemini güçlendirip vücuttaki enfeksiyon riskine karşı direnci artırır ve karpuzun içerisindeki C vitamini sayesinde cildinizi Güneş'in ışınlarının zararına ve saçların kurumasını önlüyor .


Tüm fotoğraflarımızın büyük halini görebilmek için aşağıdaki fotoğraflardan birine tıklayarak GALERİMİZE gidebilirsiniz…


[gallery columns="6"]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder