30 Aralık 2016 Cuma

İyi Bir Arkadaş Nasıl Olur?

İyi Bir Arkadaş Nasıl Olur?

Arkadaş ilişkileri Nasıl olması gerekir ?


Çok iyi bir arkadaş olabilmek için Nasıl davranabiliriz yada gerçek dostu Nasıl anlarsınız? Bu soruların cevapları yazımızda...

İyi bir dost iyi bir arkadaşlık gibisi yoktur!
Fakat bazı zamanlarda onlar kadar zarar vereni de yok işte bu yüzden arkadaş şeçimlerinde çok dikkatli olmak gerekir. İyi bir dost arkadaş bulmak için acele etmemek gerekir. Yazımızın asıl amacı iki farklı açıdan yaklaşım sergilenmeli ilki siz iyi bir arkadaş olmak için karşımızdakine Nasıl davranırsınız ikincisi ise arkadaşınızın iyi birisi olup olmadığını hangi davranışlardan anlayabilirsiniz .

İşte size çok iyi arkadaşlık kuracak ve arkadaşınızı anlayabileceğiniz on altın kurullarımız .

İyi bir arkadaş dost sizin her ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olandır

İyi bir dostluk arkadaşlık demek sizin ihtiyacınız olduğunuzda her zaman yanınızda olandır mesela bir mezuniyet töreninde ilk işinizin kutlamasında ilk iş gününüzde sevgilinizle ayrılık acınızda alışveriş keyfinizde en önemlisi sağlık problemi yaşadığınızda. Mutlu anınızda ya da üzüntülü anınızda yanınızda olandır.
Sizin iyi gününüzde yada kötü gününüzde yanınızda olan sizi yalnız bırakmayacak arkadaşlıklar edinin.

Sizi asla kıskanmayan arkadaşlar seçin

İnanın kıskanan bir arkadaş kadar size zararı olabilecek bir arkadaş tipi yoktur. Hatta içten içe sizi kıskanan ve bu duygusunu belli etmeyen arkadaşlarınız bile olabilir dikkat etmenizi tavsiye ederim. İyi bir arkadaşa sahip iseniz zaten iş yaşamınızda başarılarınızda aşk ilişkilerinizde yada evlilik ilişiklerinizde çevrenizden tutun giyim kuşamınıza kadar kıskanmak yerine sizinle gurur duyandır

Olduğu Gibidir Yapmacık Değildir.

İnanın yapmacık insanları hangi birimiz sever ki?

örneğin tanıdığınızı zannettiğiniz arkadaşınız, farklı ortamlarda farklı kişilik sergiliyorsa. Kendinden başka biri oluyorsa bu arkadaş tipi tehlikelidir, arkanıza bakmadan oradan kacın..:) İşte bu yüzden kendisi gibi olan yapmacık olmayan arkadaşlarınızı kaybetmemeye özen gösterin.

Diğer arkadaşlarınızla birlikte eğlenebilir..

Arkadaşların bazıları ikili arkadaşlık ilişkilerine fazlasıyla düşkün olabiliyor. Sık sık sizinle olmak başkalarını istemeyen diğer arkadaşlarınızın sizinle olmasını istemeyen tiplerdir bu arkadaş tipleri kıskanç arkadaş kategorisine de girerler. Size gerçek anlamda değer veren arkadaşlarınız sizin diğer arkadaşlarınızda eğlenmekten zevk alır Mutlu olurlar.

Sizin hoşlanmadığınız herşeyi kabul ederler

İlişkilerde karşılıklı anlayış sosyal ilişkide olduğu gibi dostlukta da temeli sağlamlaştıran davranış biçimidir. Mesela arkadaşını bir balık restorantına gitmek istiyor fakat siz balık yemekten hoşlanmıyorsunuz ve arkadaşınıza bunu söylediğinizde arkadaşınız sizin bu isteğinizi hemen kabul ediyor ve başka bir yerde yemek yiyorsunuz . Diğer yandan siz korku filmi izlemek isterken arkadaşınızın hoşlanmadığını anlıyorsunuz işte bu durumda da sizde iyi bir arkadaş olmak adına isteğini yerine getiriyor başka bir film izliyorsunuz. Arkadaşınızın veya sizin anlayışlı davranmanız egoist olmadığınızda ortaya çıkartır

Duygularını açığa vurmaktan korkmaz

Arkadaşınızın içten samimi olması gerçek anlamda dostluk kurmak için önemlidir. Aynen aşk ilişkinizde olduğu gibi sevincinizi kızgınlığınızı kırgınlıklarınızı ve şikayet ettiğiniz durumları arkadaşınıza aktarabilmek önemlidir . O anki durumda içinizden neler geçiyorsa iyi yada kötü hiç farketmez içinizde tutmanız yerine arkadaşınızla paylaşmak ilişkinizi dahada kuvvetli hale getirecektir.

İyi bir arkadaş sır saklamayı bilir

Dostluğun arkadaşlığın en güzel yanlarından biriside sırlarınızı paylaşmak ve sırrınızı taşımaktır ama bunun için ilk başta güven olması gerekiyor sırrınızı paylaştığınız arkadaşınızın bu bilgileri kesinlikle başkalarına anlatamaması gerekiyor . Ve sizinde bundan emin olmanız gerekiyor. Sizin sırlarınızı bir dedikodu haline getirmesi ve ilerleyen zamanlarda sizin bunları yüzünüze vurmak yerine bunların tersini yaparak sizinle birlikte çözümler üretmesi gerekir.

İyi bir arkadaş dürüsttür

Uzun süreli ve vadeli arkadaşlıkta dürüstlük çok önemlidir. Yazımızda bahsedilen bütün özelliklerle bağlıdır dürüstlük . Arkadaşınız dürüst ise yanında kendinizi güvende ve rahat hissetmenize sebep olacaktır. Arkadaşınız dürüst ise onun fikir ve düşüncelerini güvenle dinlersiniz . Yalan arkadaşlığı çok kötü tehdit eder .

İyi bir arkadaş kendine güvenir

Kendine güvenmekte tüm olaylarda ilişkileri uzun vadeli olmasına sebeptir kendine güvenen bir arkadaştan asla zarar gelmez. Özgüveni eksik olan bir arkadaş sizi kıskanabilir duygularını açıkça ortaya sunmayacak sinsileşecektir. Çok fazla özgüvende iyi değildir egoların savaşı arkadaşlığı zedeler ve bitirebilir . Herşeyin dozunda olanına dikkat ediniz .

İyi bir arkadaş sizi şımartır

İyi bir arkadaş yeri geldiğinde sizi şımartabilir bunun sonucundada arkadaşınızın kompleksiz ve dürüst davrandığını size karşı saf temiz duyguları olduğunu gösterir. Size değer veren size özen gösteren arkadaşlar seçin çok sık olmasa da ara sıra yaptığı süprizlerle sizin için yaptığı organizasyonlarla küçük bir hediye ile size karşı olan sevgisini sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder