5 Aralık 2016 Pazartesi

Meme Kanseri

Meme kanseri, bir çok kansere göre erken teşhiste tedavi olma olasılığı yüksek bir hastalıktır. Bu durumda çok tehlikeli kanser olarak görülmemektedir, uzmanlarca. Maalesef her on kadından birinde kanser görülmektedir. Bu rakam ciddi bir rakam, ama meme kanseri sadece kadınlarda görülmez 150 da görülme varsa 1 erkek hastada da meme kanseri görülmektedir. Meme kanseri görülme oranlarında yüzdeye vurulduğu zaman %10 genetik faktör görülmektedir. Raslantısal olarak görülme sıklığı fazladır, en tehlikeli olanı genetik olanıdır. O yüzden ailesel risk grubuna giren kişiler gözetim altında olması en doğru olanıdır.

meme-kanseri-hakkinda

Meme kanserinin tedavi edilebilir kanser kategorisine girmesinin en büyük sebebi. Memenin vücudun dışında olması, kanser hücrelerinin vücuda yayılma sürecinin daha uzun olmasın tedavi süresini uzatmaktadır. Dolayısı ile kanserli hücre vücuda yayılmadan alınabilir.
Yine vücudun haricinde bir uzuv olduğu için, elle muayene ile de elinize gelebilecek her hangi bir gariplik size bir şeyler anlatabilir. Ve sizi harekete geçirir, konunun uzmanına gitmenizi sağlar.
Mamografi, ultrason gibi yöntemler ile görülebilir, bu yöntemler sayesinde teşhisi kolaydır.

Allah kimseye yaşatmasın ancak eğer böyle bir olay yaşarsanız, meme hayati organ olmadığı için memenin alınması ile kanserli hücreler vücuda yayılması önlenir. Bu şekilde  kanserden kurtulanabilir. Gelişen teknoloji sayesinde estetik kaygıda geride kaldı. Plastik rekontstrüktif cerrahi hizmetten faydalanarak kişinin bu bölgesindeki estetik görüntünün korunması mümkün olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder