5 Aralık 2016 Pazartesi

Sultan Tatlısı Tarifi



Siz sultanlarımızın ağzına layık bir lezzetle sizlerleyiz. Sultan Tatlısı Tarifinine geçmeden önce püf noktalarına değinmek isterim öncelikle. Kullandığımız tereyağının oda ısısında  olmasına dikkat etmelisiniz. Şekerle birlikte krema haline gelene kadar mikserle çırpmalısınız  Diğer önemli nokta malzemelerinin taze olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ben bayat bir kabartma tozu ile  keklerin ve  böreklerin çöpe gidişini gördüm. O yüzden kullandığınız her şeyin son kullanma tarihine bakıp öyle kullanmalısınız. . Şerbeti 8-10 dakika kaynatmanız yeterli gelecektir. Şerbeti önce yapmamızın amacı tatlı sıcak şerbetin ılık olması gerektiği için.  Sultan tatlısı içeriği itibari ile şekerpareyi anımsatmaktadır. Fakat dışını kaplayan mavi haşhaşla ağızlara layık bir şerbetli tatlı olacaktır. Kolay gelsin, öpüldünüz...💋

Sultan Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi

200 gram tereyağ
Yarım çay bardağı, sıvıyağ
2 tane yumurta
1 çay bardağı, hindistan cevizi
170 gram (1 su bardağı) toz şeker
1 su bardağı, irmik
Un (3 su bardağı)
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilya (1 paket)
Üzeri için:
süt (3 çorba kaşığı)
Mavi haşhaş
Ceviz (30 adet)
Şerbet Malzemeleri
Şeker (3 su bardağı)
Su (3,5 su bardağı)

Sultan Tatlısı Tarifi

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bir tencereye suyu ve şekeri alalım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım, ara sıra karıştırarak.
Biz bu arada hamuru yapmaya koyulalım, oda ısısındaki yumuşak tereyağının üzerine toz şekeri ilave edelim ve mikser yardımı ile krema kıvamında bir hamur elde edelim. Tereyağ ve şeker iyice özleşince yumurtaları kıralım, irmiği ilave edelim. Sonra sıvıyağı ilave edelim son olarak hindistan cevizini de ilave edip çırpma işlemine devam edelim. Bir kapta unu kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım karışımı harcın içine azar azar ilave edin. Ve artık elimizle yoğurmaya başlayalım yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada eğer un az gelirse ekleyebilirsiniz, kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde yuvarlayarak küçük bir top yapıyoruz. Hazırladığımız hamur topu öce süte daha sonra mavi haşhaşa batıralım ve margarinle yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Daha sonra hafifçe bastırarak cevizleri üzerine koyalım. Önceden ısıtılmış 175 derecelik ısıda (fanlı) 35 dakika pişirelim. Kontrollu bir şekilde pişirdikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti Sultan tatlılarının üzerine dökelim. Üzerine bir tepsi kapatarak 2-3 saat şerbetini çekmesi için bekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder