27 Aralık 2016 Salı

Çikolatalı Ağlayan Pasta Tarifi


Allah gülmekten ayırmasın..😊 diyelim öncelikle...Merhaba bu gün sizlere Çikolatalı Ağlayan Pasta Tarifi vereceğim. Çikolatalı Ağlayan Pasta diğer pastalara oranla yapımı daha basittir. Ancak yine de sizlere bazı püf noktalarından bahsetmek isterim, malzemelerimiz taze olmalı, yumurtanın oda ısısında olması da çok önemli. Kuru malzemelerini önce birbiri ile harmanlayarak daha sonrada eleyerek harca katmanız daha iyi kabarmış bir kek elde etmenizi sağlayacaktır. Keki fırından alır almaz sütü dökeceksiniz bu ayrıntıda çok önemli. Kürdanla delmemizin nedeni sütü iyi çekmesini sağlamak için. Bu nefis tarif için, okumaya devam edin, kolay gelsin öptüm 💋 yapanlardan yorum bekliyorum...
 Çikolatalı Ağlayan Pasta Tarifinin Malzeme Listesi
4 tane oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı, toz şeker
Süt (4 yemek kaşığı)
Kakao (4 yemek kaşığı)
Un (1 su bardağı)
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilya (1 paket)
Krema malzemeleri:
Soğuk süt (1 su bardağı)
Krem şanti (1 paket)
Keki ıslatmak için
1 su bardağı ılık süt
Çikolatalı sos için:
Süt (1 su bardağı)
Toz şeker (3 yemek kaşığı)
Kakao (1 yemek kaşığı)
Nişasta (1 tatlı kaşığı)
Çikolata (200 gram)
Süslemek için
Antep fıstığı (toz)

Çikolatalı Ağlayan Pasta Tarifi
Öncelikle yumurta ve şekeri çırpmak için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım. Köpük küpük olana kadar çırpalım. Üzerine 4 yemek kaşığı sütü ilave edelim, 4 yemek kaşığı kakaoyu ilave edelim düşük devirde karıştırın. Daha sonra 1 su bardağı unu ilave edelim vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim tekrar düşük devirde karıştıralım. Kek harcımız hazır hafifçe yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcını dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik ısıda yirmi-yirmi beş derece pişirelim. Kek piştikten sonra kürdanla her tarafını eşit bir şekilde delelim önceden ılıttığımız sütü kekin üzerine dökelim. Her tarafını ıslatacak şekilde olmalı, bir kenara sütü çekmesi için bırakalım. Biz bu arada krem şanti yapımına geçelim, bir kaseye 1 su bardağı soğutulmuş süt ve toz krem şantiyi alalım karıştıralım bir süre çırpalım ve buzdolabında 5-6 dakika dinlendirmek için bırakalım. Krem şanti dinlenirken biz çikolatalı sosunu hazırlayalım. Bir tencereye sütü alalım üzerine sos malzemelerini koyalım (çikolata haricinde) Malzemeleri sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatalım çikolataları ilave edelim karıştırarak çikolataların erimesini ve sosun soğumasını sağlayalım. Tamamen soğuması için bir kenara sosu alalım. Krem şantiyi 5 dakika dinlendirdikten sonra çıkarıp, kekin üzerine eşit bir şekilde yayarak sürüyoruz. Üzerine soğumuş çikolatalı sosu döküp krem şanti gibi eşit bir şekilde yayıyoruz kekin üzerine. Tekrar 10-15 dakika kadar dinlendirelim pastayı, üzerinde ki sosunda donması için. Süre sonunda keki keserek servise hazırlayabilirsiniz.Üzerine antep fıstığı serpip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun efendim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder