22 Aralık 2016 Perşembe

Halı kokuları İçin

Halı kokuları İçin


Halı kokusunu gideren yöntem


Halıları ilk aldığımızda garip bir kokusu vardır, tahtsız edici olur bu koku. Yaz olsa havalandırırız, havalar soğuk olunca camı pencereyi de açamıyoruz doğal olarak. Ev kokularını da ben asla önermiyorum, bana göre para vererek kendimizi zehirliyoruz. Doğal yöntemlerle yok etmek en iyisi. Bu yazımızda bu konuya değineceğiz, çok doğal bir yöntem vereceğim sizlere.
Evdeki rahatsız edici şeylerden birisidir halılardaki kokulardır. Bir çoğumuzu ilgilendiren önemli bir konudur. Hayatımızda büyük bir yere sahip olan halılar salonda oturma odalarımızda yatak odası be çocuk odasında yerini alırlar. Dolasıyla ev ortamında yerlerini fazlasıyla alırlar.
Durum böyle olunca bizde bizlerde evimizde yeri önemli olan halılarımızın memnun olmak isteriz doğal olarak. Bir leke yada koku istemeyiz. Sizlere hazırladığımız yazımızda sizlere göre . Halılardaki kokular nasıl gideririz?

Yeni halı kokusu nasıl gider;


Yeni alınan halıların kendine has kokuları vardır. Bazen havalandırılmak kokunun giderilmesine yeterli olmaz. Bazen kazalarla evdeki halılara birşeyler dökülür. Aslına bakarsanız halıya bakım yapmak en iyisi , senede bir sefer halıyı yıkamak iyi olacaktır ama dışarıda yıkatmayı çok fazla önermiyorum. kullandıkları deterjanlar da bana göre bir kimyasal. Halıları yıkamaya verdikten sonra eve gelince halının üzerinde ki kokuyu da çıkarmak için günlerce havalandırdığım olmuştur. Temizlikte kullandığınız ürünler ne kadar doğal olursa o kadar sağlıklı oluruz.
Halılardaki kokuyu gidermek için karbonat ile hazırlanan mücizeyi denemelisiniz. Karbonat bir çok şeye iyi geliyor halınızın üzerine biraz karbonat dökerek en az yarım saate kadar bekleyin ardından elektrik süpürgesi ile süpürün . Halıdaki kokuların gittiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder