8 Aralık 2016 Perşembe

Cildiniz Açılsın, Işıldasın…



Asya ülkelerinin güzellik sırrı olan pirinç maskesini vereceğim sizlere. Özellikle Japon kadınlarının cildinin pürüzsüzlüğün sırrı bu maskeden geçtiği söylenmekte. Yine Asya ülkelerinde ten beyazlığı çok önemli olduğu için bu maske adeta güzellik geleneği haline gelmiş vereceğimiz maske. Pürüzsüz bir teni kim istemez, ırksal özellikler ve coğrafi koşulların da önemi çok büyük ancak. Bakımında etkisi azımsanmayacak kadar büyük. Suna Dumankaya’dan aldığım bir maske,  vereceğimiz maskenin hazırlaması ve uygulaması çok pratik. Pirincin içeriğinde bulunan linoleik asit ve andioksidanlar nedeni ile ciltte kolojen oluşumunu destekleyerek cilde daha canlı ve parlak bir görünüm veriyor ve cilt lekelerini yok ediyor.

Kuru ve hassas ciltler için:

3 çay kaşığı pirinç ununun içine azar azar süt karıştırarak krem kıvamına getirin. Burada püf nokta sütü azar azar ekleyip karıştırmanız gerekmekte.
Hazırladığınız maskeyi temiz yüzümüze uygulayalım, kuruyunca bol ılık su ile yıkayınız. Haftada 2 kez yapıp kullanabilirsiniz.

Leke ve sivilceler için:

Bir tatlı kaşığı pirinç unu içine bir buçuk çay kaşığı balı koyalım. Malzemenin üzerine azar azar su ilave ederek karıştıralım. Kıvamı krem gibi olmalı, hazırladığınız maskeyi lekeli olan bölgeye sürün ve 20 dakika bekleyip bol ılık su ile yıkayın. Haftada 2 gün uygulayabilirsiniz....Diğer Tarifler İçin Tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder