25 Ekim 2016 Salı

Acıka Tarifi

Acıka Tarifi


Herkese tekrar merhaba bende bugünlerde nedendir bilmem sos merakı başladı . Severek ve keyif aldığımız lezzetleri evimizde yapmak ve en önemlisi gönül rahatlığı içersinde ciddi anlamda büyük keyif . Bizim evde en sevilenler arasında yer alıyor acıka kızım acı sevmediği için ona acısız yapmayı tercih ediyorum. Ceviz koymuyorum ama cevizde güzel lezzet veriyor acıkaya .
Benim gibi bu tür lezzetleri seven üyelerimiz var ise bende sizin adınıza acıkayı yapıp yayınladım sizler için . Kolay gelsin bereketli olsun . Yaz biberleri bitmeden yapın derim. Sevgi ve saygı ile ..😊�

Acıka İçin Gerekli Malzeme listesi


Yarım kg biber 🌶 salçası
Üç diş sarımsak isteğe göre fazla olabilir
Üç yemek kaşığı zeytin yağı
İki yemek kaşığı galeta unu
Bir tatlı kaşığı silme olacak Deniz tuzu
Bir tatlı kaşığı kişniş
Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber 🌶
Bir tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber 🌶
Bir çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı kimyon
İsteğe göre ceviz
acika-tarifi

Acıka Tarifi


Biber salçasını bir derin tavaya alın ve 5 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Ardından sarımsakları rendeleyin ve Galata ununu cevizi zeytinyağını hariç bütün malzemeleri biber salçalı tavaya ekleyelim. Ve iyice karıştıralım. Ardından ocaktan alalım. Diğer kalan malzemeleri içersinde ekleyip iyice karıştıralım.
Hijyen edilmiş cam kavanozlara koyalım böcek hemen ters çevirelim oda ısısına gelmesini bekleyelim . Ardından buzdolabına kaldırın.
Verilen malzemelere göre 4 kişilik ..
Pişirme saat ⌚️ 15 dakika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder