21 Ekim 2016 Cuma

Patlıcan Reçeli Tarifi

Patlıcan Reçeli Tarifi


Daha önce hiç yemediğim bir reçel patlıcan 🍆 reçeli ilk defa yaptım ve önceden duydum fakat tadına hiç bakmamıştım. Ve inanın ne patlıcan tadı nede görüntüsü patlıcanı andırıyor. Tadı bile patlıcanla alakalı değil. Aslında incir reçeline biraz benziyor tadı . Aslında patlıcan 🍆 reçelini parmak büyüklüğünde patlıcanlarla yapılıyormuş ama gününüzde bu şekilde patlıcan 🍆 bulmak tabiki zor. Ama İnanın bu şekilde büyük patlıcan 🍆 ilede çok güzel oldu ✅. Merak ediyorum sizlerde beğenecek misiniz .

Patlıcan 🍆 reçeli için gerekli malzeme listesi ;


4 tane çekirdeksiz küçük boy patlıcan 🍆
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su 💦
Yarım limon 🍋 suyu
7 tane karanfil
patlican-receli-tarifi

Reçelin yapım aşaması;


Patlıcanların kabuklarının hepsini soyalım ve limonlu suya koyup biraz bekletelim . Ve küp küp doğrayıp kaynayan suda yarım saatten biraz az kaynatalım.
Haşlanan patlıcanların suyunu süzelim ve soğuk suyun içinde 20 dakika kadar bekletelim. Eğer suyu sıcak ise süzüp tekrar soğuk şuya koyalım patlıcanları .
Bir tencereye şekeri ve suyu alalım . Ve koyu kıvam şerbet olana kadar kaynatalım. Ardından üzerine karanfilleri ve limon 🍋 suyunu ilave edelim . Ardından iyice süzdüğümüz patlıcanları şerbete ilave edelim. Ve karıştıralım.
Kaynayan patlıcanlı şerbetin köpüklerini bir kaşık ile alalım. Yoğunlaşmaya başlayan reçelimizi kısık ateşte biraz daha kaynatıp ocaktan alalım. Ve ardından cam kavanozlara kepçe yardımı ile boşaltın. Ve soğuduktan sonra kavonozun kapağını sıkıca kapatın .
Reçelinizi ne zaman isterseniz tüketebilirsiniz.

Afiyet ve bereketli olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder