7 Ekim 2016 Cuma

Bazı Okullar Gerçekten Rezalet

Bazı Okullar Gerçekten Rezalet


Başkentteki okulda fuhuş, uyuşturucu ve alt katında lağım basan eğitim rezaleti :
Okuldaki spor salonunun, soyunma odalarının, atölyelerin lağım sularının altında kaldığı ve ayrıca Bodrum katının duvarlarının çürüdüğü sayısının bin üç yüz öğrencinin okulda eğitim gördüğü Keçiören Esertepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesindeki skandal görüntüler yer alıyor.
Çocuklarını bu okulda okutan velileri okulun çevresinde uyuşturucu ve fuhuş pazarlıklarının döndüğünü söylediler. Okulun etrafına jiletli teller yapıldığını söyleyen veliler 15 temmuz da kahramanlık yapan bütün insanların çocuklarının bu okulda olduklarını da bildirdiler.
bazi-okullar-gercekten-rezalet-1
Keçiören Esentepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Bodrum katındaki velilerin çektikleri ve paylaştıkları görüntüler herkesi hayrete düşürecek derecede . Bin üç yüz öğrencinin yer aldığı okulda drenaj sisteminde hata sebebinden bodrumunda yükselen lağım sularının çürümekte olan ve korozyona uğramış olan duvarlarıdır kanalizasyon atıklarının basmış olduğu soyunma odaları atölyeler ve en önemlisi toplu kullanım yeri olan tuvaletlerin pislikten görünmediği veliler tarafından paylaşıldı.� Bu tür görüntülerin tam bir rezalet olduğunu dile getiren veliler ve önemli bir faciaya davetiye çıkardığını söylediler.
Kahramanlık destanına imza atan bir milletin çocuklarının eğitim gördüğü yer bu şekilde olmamalı dediler. Yetkilileri bu konu ile alakalı harekete geçmelerini istediler.
İsmini açıklamak istemeyen bir veli ise bu konu ile alakalı Başbakanlık iletişim Merkezine ( BİMER ) şikayette bulunduklarını söyledi. Müteahhidin milli Eğitim Bakanlığına 2012 senesinde bir çok eksiklerle teslim ettiğini öğrenen bir veli ise şu şekilde açıklama yaptı. " okuldaki drenaj siteminin okulun suyunun üzerinde kaldığını bu sebepten kanalizasyon suyu bastığını öğrendiklerini açıkladı. Okulun Bodrum katında inanılmaz kötü kokular var. Duvarlar basan Sudan dolayı çürümek üzere.
bazi-okullar-gercekten-rezalet
Öğrencilerin toplu kullanım alanları pislikten gözükmüyor. Engelli asansörü 4 metre kadar su birikmiş durumda ve çalışmıyor. Ve ayrıca okulun bodrum katına iniş engellenmek için önüne barikat kurulmuş . Bu yüzden etkinliklerin yapılacağı yerler rezil durumda . Okulda eğitim gören kızım bu yüzden hiçbir faaliyet yapmadıklarını söylüyor. Beden eğitim derslerini koridorda yaptıklarını soyunma odası yerine WC kullandıklarını söylüyor. Bir keresinde hatta beden dersi için bodrum katına indiklerini ve çoğu arkadaşlarının istiğfar ettiklerini açıkladı. Sonuç olarak okulun %20 kullanılmadığını açıkladı.
bazi-okullar-gercekten-rezalet

Ayrıca okulun dışında fuhuş ve uyuşturucu pazarlıklarının yapıldığını da aktaran veliler durum o kadar vahim ki Demir çekilen yerlere jiletli teller geçirildi dediler. Okul eğitim öğrenim yerinden çok F tipi kapalı cezaevine benziyor dışarıdan. Bize göre yetkili mercilerin devreye girip bu olaylara el konulması gerekiyor denildi.
Öte taraftan Esertepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri bu konuyla alakalı yetki sahibi olmadıklarını söyleyerek sorulan soruları cevapsız bıraktılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder