30 Ekim 2016 Pazar

Patlıcan Sapı Kürü

Patlıcan Sapı Kürü


Her derde deva sebzelerimizden patlıcan sapı kürü ve faydaları :

Hemen hemen bir çoğumuz patlıcanın saplarını ayıklayıp çöpe atıyoruz. Ancak patlıcan sapının faydalarını öğrenince pişman olabilirsiniz.
Patlıcan sapı kürünün hemoroid ve basur çaresi olduğunu biliyor musunuz? Uzmanlar bu kürü basur riskine karşı kesinlikle öneriyor.

Patlıcan 🍆 sapı :


Günümüzde hemoroid tedavisi için kullanılan faydaları bizleri şaşırtan fazlasıyla etkili yöntem . Bu kürü kullananlar bu yöntem sayesinde basur ve hemoroid hastalığının kurtulmalarını patlıcan sapı sayesinde tedavisinin ne kadarda doğru olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Hemoroid giderek yaygınlaşan ve gününüzün korkulu hastalığı haline geldi. İlaç , ameliyat , lazer gibi farklı tedavi yöntemleri mevcut. Ancak bu yollara başvurmadan evinizde doğal yöntem ile basurdan kurtulmak mümkün . Kesinlikle patlıcan kürünü uygulamalısınız. Kullanan kişiler bu kür sayesinde olumlu yönde ilerlediklerini belirtiyor.

Patlıcan sapından hemoroid Basur tedavisi nasıl yapılır ?


10 adet patlıcan sapı ( yeşil kısımları)
10 su bardağı su 💦

Patlıcan kürünün hazırlanışı


Öncelikle patlıcanların yeşil sap kısımlarını keselim. Arkasından iyice yıkayalım . Tencereye içine suyu alalım. Ve birlikte suyu ve saplarını kaynatalım.
Kaynayan tencerenin kapağını kapatalım. Ve kısık ateşte yarım saat kaynatın. Ve bu sürede asla tencerenin kapağını açmayın. Soğutun ve ardından kapağını açın içinden patlıcan saplarını alın. Elde edilen bu suyu buzdolabına koyabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzerine günde 2 şer defa aç karnına bir bardak için. Ve beş gün boyunca bu kürü kullanın. Ve ayrıca bir süre bazı yiyecekleri menünüzden çıkartmanız gerekecek.

Patlıcan kürü kullanımı boyunca yenilmeyecek yiyecekler nelerdir?

Turşu , çilek 🍓, bulgur, acı biber 🌶, domates 🍅, sirke

Beş günü geçirdikten sonra istediğinizi yemeye devam edebilirsiniz. Ve en önemlisi basur hastalarının soğuk yerlere oturmasını ve soğuk yerlere basmamasını tavsiye etmiyoruz.
Ancak uzun süreli basur sıkıntılarınız var ise büyük ihtimalle hemoroid fistülin içinde iltihaplanmalar olmuştur . Bu yüzden ilk önce bir doktora başvurun. İltihap sorunu halledip patlıcan sapı kürünü kullanmaya devam ediniz.

Basur tedavisi için diğer bitkisel yöntemler nelerdir ?


Acı badem ezmesini sirke ile karıştırıldığında Basura sürüldüğünde yaraların iyileşmesi yönünde iyi olacaktır.
Kanayan basur problemleri için at kestanesi ezilir ve un haline getirilir. Ve yemeklerden önce bir çay kaşığı yutunuz.

Basur yaralanız için ayva çekirdeğini su ile karıştırın. Ardından süzüp bal ile karıştırılıp sorunlu bölgeye sürülür. Dereotu ile yapılan çayda basurdan kaynaklı ağrıların hafifletmesini sağlayacaktır.

UYARI


Bayan Takıntı sitesinde yer alan yazı ve makaleler sadece genel bilgi amaçlıdır. Bu yazıdaki bilgiler genel anlamlıdır, uzmana danışmadan kullanmanız, kullandığınız ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir. Dolayısı ile başka bir hastalığı tetikleyebilir. Dönüşümü olmayan sağlık sorunlarına neden olabilir. Sağlıklı bir yaşam dileği ile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder