19 Ekim 2016 Çarşamba

Boyalı saçlar için bakım önerileri

Boyalı saçlar için bakım önerileri


Biz bayanlar için elbette ki saçlar her zaman büyük bir önem taşır. Güzel bir saç içinde bakım önemlidir, özellikle boyalı saçlar için sevgili hanımlar. Bugün boyalı saçları korumak için harika önerilerde bulunacağım. Dilerseniz boyalı saçları korumanın yollarını sizler için kısa maddeler halinde özetleyelim.

1. Boyalı saçları çok sık yıkamak saçın yıpranmasına neden olacak hem de boyanın çok çabuk akmasına neden olacaktır. Bu yüzden boyalı saçları haftada 3 kez yıkamanız yeterli hanımlar. Eğer saçlarınız yağlı ise haftada 3 kez yıkamak sizin için yetersiz ise saçlarınız için kuru şampuan spreyi kullanın.
2. Birçok bayan saçlarını boyadıktan sonra hemen yıkamak ister; fakat eğer kalıcı bir boya sahip olmak istiyorsanız boyan saça iyice oturması için en az iki gün saçlarınızı yıkamayın.
3. Yaz sıcaklarında üç kere yıkanmak ebetteki yüksek sıcaklık ve nemden dolayı sizi rahatsız edebilir Bu yüzden sadece vücudunuzu yıkayıp saçlarınızı saç bonesi ile koruyun.
4. Duş alırken sıcak su kullanmayın, çünkü sıcak su boyalı saç renginin tonunu açar. Saçlarınız için en ideal su, ılık su hanımlar.
5. Saçlarınız temiz ise şampuan yerine sadece saç kremi kullanarak duş alabilirsiniz çünkü şampuan saç boyası renginizi çabuk açılmasına sebep olur.
Boyalı saçlar için bakım önerileri
6. Şampuandaki kimyasallar saçın boyasını olumsuz yönde etkiler. Saç boyanızın korunmasını istiyorsanız şampuan seçiminiz sülfatsız olan şampuanlardan yana olmalı.
7. Saç boyanızı koruyucu saç maskeleri kullanın.
8. Saç düzleştiricileri ve fön makineleri yüksek ısıdan dolayı saçınıza ciddi zararlar verebilir. Saç boyanızın daha uzun süre ile devam etmesi için ısından korumak amaçlı ısı koruyucu bakım kremleri kullanın hanımlar.

9. Boyalı saçları kuruturken saçınızın ıslak olmamasına dikkat edin. Islak saçınızı havlu ile kuruttuktan sonra fön veya maşa işlemine geçebilirsiniz.

10. Yazın sahilde ve tatil beldelerinde sadece ciltler için koruyucu yeterli olmaz Ayrıca güneşe karşı saçlarınız için de koruyucu bakım ürünleri kullanmanız gerekir.

11. Saç kremi seçerken amonyaksız ürünleri tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder