5 Ekim 2016 Çarşamba

Farklı Sunum Arayanlar İçin: Yufka Tabağında Türlü Tarifi

Merhaba hanımlar Harika lezzetlerimize ara vermeden devam ediyoruz sizler için bugün yine muhteşem bir tarifle beraberiz . Akşama benim evde masadaki mutluluk nidalarını duyar gibiyim . Çok lezzetli ve farklı sunumu ile hem damağa hem göze hitap ediyor . Kolay gelsin hanımlar..

Yufka Tabağında Türlü İçin Malzeme Listesi


İki tane yufka
Zeytinyağı

Türlü için malzemeler

Sıvı yağ
250 gr kuşbaşı doğranmış et
Bir su bardağı su
On tane arpacık soğan
Bir tane sarı biber
Bir tane kapya biber
Bir tane havuç bir tane patlıcan
Bir tane patates
Üç diş sarımsak
Yedi tane mantar
Yarım su bardağı bezelye
Bir yemek kaşığı salça
Bir tane domates 🍅
Dört dal taze soğan
Tuz
Karabiber

yufka-canaginda-turlu

Yufka Tabağında Türlü Tarifi


İlk önce bir kat yufkayı tezgaha serelim ve yağlayalım ardından bir tane daha yufka serelim ve boyda yağlayalım .arkasından kaselerinizi kaplayacak şekilde keselim.
Kasenizi ters çevirerek kesilen yufkayı kuru tarafları üste gelinecek şekilde yayın ve tekrar aynı şekilde yağlayalım.
Yufkayla kaplı kaseleri 180 derecelik ısıtılmış fırına sürelim. Ve pişirelim.
İyice kızarsan kadar fırında bekletip kızaran yufka çanakları fırından çıkartalım.
Diğer taraftan türlü için tavayı ocağa alıp ısıtalım ve yağını ilave edelim. Ardından etleri de ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım.
Et 🍖 suyunu çektikten sonra bir bardak su ekleyelim. Ve o suyu da çekmesini bekleyin. Ve suyunu çeken etlerin içine soğanları ekleyin ve soteleyin. Soğanlar kavrulunca küçük küçük doğranmış biberleri havuçları patlıcanı ve patatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edelim.
Sebzeler yumuşamaya başladığında sarımsağı mantar 🍄 bezelyeyi ekleyin kavurmaya devam edelim. Bir kasede su 💦 ile salçayı açalım
Sebzeler yumuşamaya başlayınca sırasıyla, sarımsak, mantar, bezelyeyi ilave edin, bir kasede salçayı çok az suyla açın ve sebzelerin üzerine gezdirin. Ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak domates ve ince kıyılmış taze soğanı ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika daha pişirin.
Türlüyü fırından çıkan yufka çanaklarına bölüp servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder