22 Ekim 2016 Cumartesi

Evde Ketçap Yapıyoruz

Merhaba değerli üyeler biliyorsunuz ki domates 🍅 mevsimi bitmek üzere bende vakit kaybetmeden değerlendirmek amaçlı ketçap yapmak istedim bizim evde ketçap bol miktarda olmasada tüketimi olur. Bende üzerimdeki tembelliğe son vererek iki şişe kadar yapayım dedim. Tabiki ne kadar dayanacağını bilemiyorum artık. Ne zaman sofrada ihtiyaç olsa çıkarabileceğim artık.
Ketçapı hazırlarken baharatını ve soğanını kavurmayı seçtim ben bu şekilde lezzeti sos gibi dahada hissediliyor. Bilmiyorum evdekiler çok beğendiler . Umarım sizde beğenirsiniz.

Ketçap İçin Gerekli Malzeme listesi


- [ ] Bir kg domates 🍅
- [ ] İki tane kırmızı kapya biber 🌶
- [ ] Bir tane orta boy kuru soğan
- [ ] İki diş sarımsak
- [ ] Bir yemek kaşığı şeker
- [ ] İki yemek kaşığı elma sirkesi
- [ ] İki yemek kaşığı zeytinyağı

Baharatlar


- [ ] 9 adet tane karabiber
- [ ] Bir çay kaşığı kişniş
- [ ] Dört tane karanfil
- [ ] Bir tane defne yaprağı
- [ ] Bir tatlı kaşığı tuz
- [ ] Bir çay kaşığı toz karabiber
- [ ] Bir çay kaşığı kimyon

Evde Ketçap Yapıyoruz


- [ ] Domates 🍅 ve biber 🌶 leri çekirdeklerinden ayırıp minik minik doğrayalım.
- [ ] Diğer taraftan tencereye koyalım ve sularını çekene kadar bir saate yakın kaynatın.
- [ ] Ocak'ta domatesler 🍅 kaynamaya başlayınca soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
- [ ] Ayır bir tavaya yağı koyalım ve soğan sarımsağı 5 dakika kadar soteleyelim.
- [ ] Ve ardından bütün baharatları üzerine ekleyelim. Ve 5 dakika kadar yine kavuralım.
- [ ] Tavadaki soğanlı baharatları domatese ekleyelim.
- [ ] Şekeri ve sirkeyi ilave edip iki dakika kadar kaynatalım.
- [ ] Ardından bir süzgeç alalım ve süzelim.
- [ ] Ardından ortaya çıkartılan sosu 15 dakika suyunu çekmesi için kaynamaya alın. Ve kavanozlara doldurun.
- [ ] Normal şekilde oda sıcaklığını aldıktan sonra buzdolabına alabilirsiniz.
- [ ] Hazırlanan ketçap - 4 kişiliktir
- [ ] Pişirme saati 1 saat ⌚️ 20 dakika

Güvenle tüketebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder