11 Ekim 2016 Salı

DİKKAT ! Alüminyum İçeren Deodorantlar Tehlike Saçıyor.

DİKKAT ! Alüminyum içeren Deodorantlar tehlike saçıyor


Bir süredir deodorantların bir çoğunda kullanılmış olan alüminyum bileşenlerinin Kansere yol açabilmesinden bahsediliyordu. İsviçre'de yapılmış olan yeni bir çalışma bir çok deodantlarda vücuttaki nemi engellemesi için kullanılan alüminyum klorürün östrojen ve bazı benzerlerinin etkilemesi neticesinde göğüs kanserine ve hücrelerin gelişiminde yayılmasında direkt hızlandırdığını doğrulamış oldu.
Cenevre Üniversitesinde yapılmış olan araştırmalara göre alüminyum klorürün vücuttaki koltuk altlarındaki ter bezlerini geçici olarak engellenmesi etkisine bakılmış. Toksik bileşik etkileşimi deri altına hapsediyor ve göğüs dokusunda birikim yapıyor.
Ve östrojen etkisini taklit ediyor uzun sürede kanser tümörünü oluşturulmasını tetikliyor. Ve yayılmasını sağlıyor.

Bazı üst düzey doktorların ve bilim adamlarının araştırmalarına göre alüminyum klorürün insan göğüs hücrelerinden alınan hemde fareler üzerinde deney yaparak bu sonuç belirlenmiştir. Bu kimyasal maddeye uzun vadeli kalmanın sadece kanser tümörlerinin oluşumu değil bütün vücuda yayılasıda gözlenmiştir.

Onkoloji profesörü olan Dr. Sappino alüminyum klorürün sağlık açısından aynen asbest olduğu gibi son derece zararlı olduğunu aynı asbeste olduğu gibi yasaklanması gerektiğini söyledi.Asbestin yasaklandığının hemen hemen 50 seneden fazla olduğunu alüminyum tuzlarının yasaklanması gerektiğini umduklarını söyledi.

Ayrıca Dr. Sappino bütün kadın ve erkeklerin alüminyum içerikli deodorantları acil şekilde kullanmamaları gerektiğini öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder