20 Ekim 2016 Perşembe

Renklerin Enerjisi

Renklerin Enerjisi


Bilindiği gibi renklerinde bir enerjisi var bizim Mutlu olmamızı sağlayan bir çok rengin olduğu gibi mesela bakalım bazı renklerin bizlere verdiği enerjiler neymiş?

Kırmızının enerjisi

 

Kırmızının enerjisi


Kırmızı bazı ülkelerde özellikle Feng Shui 'de kırmızının simgesi yaşam ve kandır. Gücü ile devimi ile ve doygunluğu ile aşkı temsil ettiği bilinir. Çok fazla bir enerjisi olduğu için olumsuz olan enerjileri uyarabilir bu nedenle bu rengi kullanırken fazla aşırıya kaçmamak gerekir denge ve renk tonlarına göre dozunu kaçırmadan ayarlamalıyız.
Kırmızı rengi doğru şekilde ve yeterince kullandığımızda yaşam gücümüzü yükseltmeye harekete geçirdiği bilinir fakat dozu fazlaya kaçtığında fazla yoğun kullanıldığında ise depresif ve bütün negatif olan duyguları harekete geçirdiği de bilinmektedir. Aniden öfkelenme kalpte rahatsızlık ve özellikle tansiyonu yükseltme gibi etkileri olabilir. Özellikle burcu Ateş grubuna giren kişilerin bu rengi dikkatli kullanmaları gerekir.

Sarının verdiği enerji

Sarının verdiği enerji


Yine Feng Shui ' tanımına göre tanrısallığın ve olgunluk rengi olduğu söylenir. Sarı rengi altın buğday başakı ve özellikle Güneş'in ışığını temsil etmektedir. Bu renkte altın bal ve bakır tonu kişide olumlu etkiler yansıtır. Giyilen sarı renkte bir kıyafetin kalp çakrasına enerji verdiği söylenir bu rengi yerine ve doğru ortamlarda kullanıldığında ve özellikle yeterli ve uygun dozda kullanılması insan içindeki azmi berekete maneviyata algıda güçlenmede canlanma güvenme sıcaklık ve iyi niyet getirir.

Kötü enerjisi ise koyu tonlarda yoğunlaşmadan dolayı hırslanma açgözlü davranılması yalan söyleme iftira atma asılsız söylemler ve en önemlisi tehlikeyi bize davet edebilir. Fazla kullanılan sarı renk asabi olmaya gergin olma korku duygusunu salgılayabilir. Doğal olarakta kişi yığın koyu sarıyı bilinçsel olarak kullanmaktadır kaçar. Sarı daha çok iç mekanlarda sıcaklığı çağırdığı için sık kullanılır kullanılan mekana sıcaklık ve aydın bir hava verir. Kullanılanımı en çok olan alanlar mutfak ve öğrenci odasıdır.
Mavinin verdiği enerji

Mavinin verdiği enerji


Mavi bilindiği gibi gökyüzü sonsuzluk ve sessiz dingin serin suyu temsil eder. Mavinin kullanıldığı alan rahatlatan gevşeten bir enerji verdiği söylenir bu nedenle insanlarda metabolizmanın hızını yavaşlatan ve uykuyu getiren bir etki yaratır.
İşte bu yüzden evimizde oturduğumuz odalar tatil köyü masaj yapılan salonlar dinlenme tesislerinde gibi yüksek enerji veren mekanlarda kullanılması doğru olacaktır.
Çok yoğun çalışılan mekanlarda enerji düşeceği için kullanılmaması önerilir. Mutfakta restoranda yemeklerin bereketi lezzetli olması ve özellikle hazmı kolay olması için kullanılması doğru değildir. Bu mekanlarda yenilen yemekler yemek bitikten sonra sizin kendiniz yorgun hissetmenize neden olabilir. Bazen bazı insanlarda mavi rengi depresyona neden olabilir işte bu yüzdende psikiyatri odaları hastaların odaları için kullanılmaması gerekir. Diğer renkler gibi. Mavinin de dozu iyi ayarlanmalıdır.
Yeşilin verdiği enerji

Yeşilin verdiği enerji


Yeşil rengi yaratıcılığın sakinliğin huzurun gücüm yeniliğin tazeliğin ve ahengin rengi olduğu bilinir. Bahar geldiğinde doğada her şey uyanır her yer yeşil canlanır işte bu yüzden yeşil yaşamın genç kalmanın çoğalmanın ve genişleyen bir renktir.
Diğer renklerde olduğu gibi koyu tonlarının olmaması kuralı ile açık ve uçuk yeşil tonları aile ile vakit geçirilecek oturduğumuz odalarda kullanabilir çocuklarımızın çalışma odaları için çok iyidir. Yaratıcı dikitlere ihtiyaç duyan araştırmacı kişiler için idealdir.
Morun verdiği enerji

Morun verdiği enerji


Evet mor rengi paraya derin düşünce ve fikirlere seçilmişliğe yüksek zihin faaliyetine ve entelektüel rengi olduğu söylenir. Çok önce dönemlerde kralların ve padişahların mor rengini aile ve kendileri için kullanıldığı bilinir, halkın mor rengini bu yüzden kullanmaları yasaklanmıştır. Gücün iktidar olmanın zenginlik ve azametin rengidir mor , doğru mekanda yeterli dozda kullanılması halinde yaratıcılık ve zengin gösterişli fakat fazla dozda kullanımında ise tembel ve kibirlilik getirdiği söylenir. Fakat mor rengini çok uzun süreli kullanılmaması tavsiye edilir uçuk tonlarını yani lila olabilir yatak odaları için hoş olacaktır.

Beyazın verdiği enerji

Beyazın verdiği enerji


Beyaz en sevdiğim renklerden biridir beyaz bütün renkleri birleştirir. Dürüstlük doğruluk saflık temizlik arınma rengi olduğu bilinir. Beyazı ölçülü şekilde küçük dozda ve özellikle aralarda kullanılması tavsiye edilir. Bulunduğunuz mekanda ve giysilerde çok uzun ve yığın kullanılması önerilmez. Bazı ülkelerde ölümü temsil ettiği söylenir. Ve mekanlarda aydınlatmanız da beyaz yerine sarı ışık tercih edilmelidir.

Siyahın verdiği enerji

Siyahın verdiği enerji


Evet siyah renk genel olarak enerjiyi azalttığı bilinir siyahın tefekkür için kullanmamak lazım algıda şaşırmayı sağladığı söylenir. Sıkıcı duyguları ön plana çıkartır . İşte bu yüzden matem tutulan yerlerde ve yasta siyah rengi kullanılır. Ama metal ve gümüş altın renklerle birleşince yaşam gücünü yansıtır. Ve sağlık açısından bağışıklığı güçlendirdiği söylenir .
Sağlık tılsımının bir tanesinin altın renkte zırhlı siyah kaplumbağanın olması işte bu yüzdendir. Beraber kullanılan renge göre enerjisi değişecektir.
Günlük hayatımızda renklerin dili çok önemlidir sağlığımız için zenginliğimiz için evde çocuklarımızla kaliteli ilişkilerimiz için şanın ünün şöhretin desteklenmesi için renklerin uygun yerde uygun mekanda dozu iyi ayarlanıp kullanılması gerekir.

Renklerle uyum içinde olmanız dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder