21 Ekim 2016 Cuma

Ebruli İple Kulaklı Bebek Beresi

Ebruli İple Kulaklı Bebek Beresi


Kış geldi hanımlar konuşturun marifetlerinizi bebekleri olanlar miniklere yetişkin çocukları olanlar çocuklarına sıcacık kulaklarını üşütmeyecek rengarenk bereler hazırlayabilirler . Hadi şimdi beremizin yapılışına kolay gelsin hanımlar..
cocuk-beresi

İlk önce şişimize 7 tane ilmek atalım düz olan kısımlardan birer ilmek artıralım. Arkasını normal örelim. Bu şekilde ilmek sayınız 19 olana kadar artıralım. İki yan kulağını da bu şekilde örelim. Bir kulağı şişe alalım arka kısmına 10 ilmek atıyoruz. Diğer kulağı da takalım ön bölüm düz arkası ters olacak şekilde yan kısımlardan bir ilmek artırarak örelim. Şişte 56 ilmek olana kadar artırmaya devam ediyoruz. Yine düz tarafta arka kısımı normal örüyoruz.
cocuk-beresi-jpg
56 ilmek sayısına ulaştığımızda iki kulağı birleştiriyoruz. 16 ilmek çekelim. Burası önü arkası zaten 10 ilmek alarak örmüştük . Şimdi bütün bereyi döne döne sürekli düz örüyoruz. Yuvarlak oluştuktan sonra 17 sıra örelim ve eksiltmeye geçelim.
72 ilmeği 6 eşit aralıklara bölelim ikişer eksiltme yapacağız . İlk sıra 66 ilmek kalacak eksiltmeden sonra en son ise kenarları sık iğne yapacağız. Beremizi ponpon ve kordon ile tamamlıyoruz.

Minikler gülerek kullansınlar😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder