12 Ekim 2016 Çarşamba

İranlı Kadın Yarın Asılacak😔

İranlı kadın yarın asılacak😔


Eşini öldürdüğü gerekçesi ile İranlı kadın asılacak ;

Zeynep Sekaanvand eşini öldürdüğü için suçlandığında henüz 17 yaşındaydı.

İnsan hakları derneği İran'da sürekli kendisine şiddet uygulayan ve eşini bu yüzden öldüren Zeynep'i idam edileceğini uyarısında bulundu.
22 yaşında olan Zeynep cezasının hamile olmasından dolayı ertelendiğini söyledi. Sürekli kocasından şiddet gördüğünü söylediği eşini öldürmesinden dolayı suçlu bulunan Zeynep o zamanlar henüz 17 yaşındaydı. Eşinin ölümünün ardından tutuklanan cezaevine konulan zeynep orada evlenip hamile kalmıştı.
Fakat geçtiğimiz ay Doğuma iki gün kala bebeğini kaybetti. Sekaanvandın bebeğini kaybetmesinin sebebini doktorlar cezaevindeki arkadaşlarının idamı ile alakalı olduğunu üzüntü ve şok geçirmesinden dolayı olduğunu açıkladılar.
Uluslararası Af Örgütünün Zeynep'in fakir İranlı Kürt aileden geldiğini ve ilk evliliğini 15 yaşında Hüseyin sarmadi evlenmek amaçlı kaçtığını söylediler. Evlenmenin tek çözüm olduğunu fakat eşinin sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığını belirtti.
Kocasının hakkında polise suç duyurusunda bulunmuştu ancak polis hiç bir işlem yapmamamıştım kocası ise boşanma talebini reddetmiş ve evden kaçmasından dolayı geri kabul etmemişti.
Polis verdiği bilgide sarmadinin ölümü ile alakalı gözaltına alınan Zeynep'in kocasını bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder