17 Ekim 2016 Pazartesi

Ders Niteliğinde.

Kenar mahallelerde yaşayan çocukları başarıya ulaştıran öğretmen ve öğretmenin ders olacak cevabı ..

Bir profesör sosyoloji bölümündeki sınıfına Baltimore şehrindeki kenar mahallesine göndermiş ve en bölgede yaşamakta olan 200 erkek çocuklarının durumları hakkında araştırma yapmalarını ve her bir çocuk hakkındaki değerlendirmelerini yapmalarını istemişti. Öğrencilerin hemen hemen hepsi bu çocukların geleceğe dair hiç bir şanslarının olmadığını söylemişlerdi.
Bundan 25 sene sonra başka bir sosyoloji profesörü tesadüf üzeri bu çalışmadan haberi oldu ve öğrencilerinden bu projeyi devam ettirmelerini ve çocuklara ne olduğu hakkında bilgi edinmelerini istedi . Öğrenciler bölgede taşınan veya ölen 20 çocuğun dışındaki 180 çocuktan 176 çocuğun çok iyi bir başarı gösterip avukat , iş adamı veya doktor olduğunu ortaya çıkarttılar .
Görevi veren profesör bu olaydan çok etkilenmiş ve konuyu yakından izlemeye karar verdi. Artık birer yetişkin olan çocuklardan birisi ile buluşma şansı yakaladı.
" Siz bu koşullarda nasıl bu derecede başarı sağladınız ?"
Hepsinin cevabı aynıydı aslında
" Mahalledeki öğretmenimiz sayesinde her şey onun başarısıydı."
Profesör bu başarıyı sağlayan öğretmeni merak etti. İzini bulması da çok kolay oldu. Yaşlı öğretmeni ziyaret etmek için evine gitti. Karşısında yılların vermiş olduğu çizgilere rağmen dinamik güçlü bir kadın duruyordu.
Meraklanarak yaşlı kadına kenar mahalle çocuklarını kurtarıp başarılı yetişkin olmalarını sağladığı sihirli formülü sordu.
Öğretmen gözlerinin içini parlatarak dudak kenarından bir gülümseme belirtti.

" İnanın çok basit ben o çocukları çok fazla sevdim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder