12 Kasım 2016 Cumartesi

24 Saatte Gezebileceğiniz Beş Ülke

Sizde benim gibi gezmeyi seviyorsanız bu yazımız size hitap ediyor demektir. Seyehat planı yaparken hepimiz gezdiğimiz ülkede ne kadar kalacağımızı planlar ona göre kıyafet alırız.. En azından biz kadınlar öyleyizdir, seyahate çıkarken sabah giyeceğim kıyafet, öğlen giyeceğim kıyafet ve en önemlisi akşam giyeceğim kıyafet diye sınıflandırırız. En azından ben öyleyimdir :) Aslına bakarsanız şöyle hiç bir şey taşımadan ki en çok uçak çıkışları valiz beklemekten içime fenalık gelince bu duyguyu yaşarım. Nereye gidebilirim diye söyle araştırdım 24 saatte 5 ülke gezebileceğimi keşfedince sevinçten çığlık attım. İşte sonunda hem doyurucu hem de fazla bir şey taşımama gerek kalmayacak bir Seyehat planı yapabilirim dedim ve kolları sıvadım.
lihtenstayn

Lihtenştayn


Lihtenştayn ismini bir aileden almaktadır, Avusturya ve İsviçre arasında bulunan bir şirin ülke. Doğal güzellikleri orta çağdan kalan binaları ile sizi büyüleyecek tir. Avrupa kıtasının en huzurlu ülkelerinden bir tanesidir Lihtenştayn. Gitmişken Opera ve klasik müzik konserleri ile ünlü olan Lihtenştayn'de bir konser dinlemeye çalışın. 160 km²’lik yüzölçümü ile çok kısa sürede gezebileceğiniz şehri gidip görmenizi tavsiye ederim.

monaco

 

Monaco


Ünlü kumarhaneleri ile ünlü küçük ülke daha Monte Carlo'yı duymayan yoktur. Monte Carlo'da Monaco'da bulunmaktadır ve en kalabalık birimi olarak geçer. Yüz ölcümüne değinecek olursak New York’taki Central Park kadar çok şaşırdınız değil mi? Çok güzel Akdeniz sahiline sahip bu şirin ülkeyi gezmekten çok keyif alacaksınız.

andorra

Andorra


Fransa ve İspanya arasında bulunan bu şirin ülke Andorra. Özellikle doğa severleri memnun edecek dağ yürüyüşü ve at binme parkurları bulmaları mümkün. En önemli özelliği ise vergisiz mağazalarının olması. Tam bir turizm cenneti olan Andorra'yı görmeniz gereken ülkeler arasına katmalısınız.

vatikan

 

Vatikan


Dünyanın küçük ülkesi Vatikan'dır. Katolik dininin merkezi olarak geçer, nüfusu ortalama 930 kadardır ama turistlerle bu sayı 1.500'ü geçmektedir. Vatikan İtalya’nın başkenti Roma’da bulunmaktadır. Vatikan'nın en ilgi çeken yapısı San Pietro Bazilikası'dır.

lihtenstayn

San Marino


Geldik beşinci son ülkeye San Marino Güney Avrupa'da bulunmaktadır. 61,2 km²'lik yüzölçümü vardır. Dünyanın en eski ülkesidir, dünyanın en güzel külelerine sahiptir San Marino. Orta çağ yapıları sizi cezbedecek güzellikte.

 

iyi gezmeler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder