18 Kasım 2016 Cuma

Sinüzit Ve Papatya Kürü

İbrahim Saraçoğlu'ndan Muthiş bir kür daha. 

Sinüzit Belirtilere Ve Papatya Kürü

Sinüzit hastalığı kronik ve akut olarak iki kısma ayrılmaktadır. Akut bölümünde burnun tıkanıklığı burun akıntısı ve ayrıca dişte ağrı ile karışabilir. Genelde yanaklarda ağrı göz çevresinde değişik ağrılar ve ağızda koku gibi belirtiler gösterebilir. Ve ek olarak kuru öksürük hafif derecede ateş olabilir.

Diğer yandan ise sinüzite akut belirtileri süresi üç aydan uzun sürebilir. Burun tıkanıklığı burun akıntısı koku alamama ve kuru şekilde öksürük şiddetli görülür.

Sinüzit rahatsızlığı insan yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler . Kronik sinüzit akut sinüzite nazaran daha ağır geçer. Ve fazlasıyla yaşamı etkiler. Kişinin konuşması ses değişikliği belirtileri baş gösterir.

papatya-kuru

Papatya kürünün hazırlanışı..


Yarım litre su 💦
Üç buçuk yemek kaşığı kır papatyası

Kürün hazırlanışı:


Tenceremize suyumuzu alalım. Ve kaynatalım. Kaynayan suyun altını kısalım. Ve kuru papatyaları ilave edelim. Ve ocağın altını kapatalım. Tencerenin üzerine temiz bir havlu kapatalım. Ve yüzümüzü buharına tutalım. Ve derin derin derin burnumuzdan nefes alalım.
Anlatılan işlemi beş dakika uygulayalım. Yarım saat ara verelim ve aynı işlemi beş dakika kadar daha yapalım. Diğer günde aynı işlemi iki defa daha gerçekleştirelim.

Eğer burnunuzdan akıntı geliyorsa üç gün ara veriniz. Papatya kürünün etkili olması için düzenli şekilde yapılması gerekiyor. Yarım bırakıldığı taktirde sinüzit tekrar yeniler .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder