21 Kasım 2016 Pazartesi

Kışın boza İçilir, Boza da Vefada İçilir.

Bu nefis Türk içeceğini eğer İstanbul'da oturuyorsanız mutlaka Vefa'da içmenizi tavsiye ederim. Hafta sonu ailece gidilecek bir yer.  İstanbul'da oturmuyorsanız İstanbul'a gittiğiniz zaman mutlaka gidip tatmanızı tavsiye ederim.

Marketlerde bulma imkanınız var ama Vefa Bozacısından içilmesinin farkını orada tattığınız zaman anlayacaksınız.
 Halen tarihi dokusunu korumaktadır bina, Atatürk'ün gelip boza içtiği köşede o günkü gibi  durmaktadır. Bozasını içtiği bardağı da büyük titizlikle korunuyor.
efa Bozacısı 1876'da aile şirketi olarak kurulmuştur. Osmanlı Rus savaşı yıllarında Kosova'dan gelen Sadık ve İbrahim adlı iki kardeş  Fatihin Vefa semtinde imal ettikleri salep, şıra, bozanın satışını yapmak için kiradıkları dükkanla adım atmışlar bu aile şirketinin temellerine.
Osmanlı zamanında saray ve çevresinde de çok  rağbet görmüştür. Hacı Sadık Beyin titiz çalışmasının bunda çok katkısı vardır,kıvam ve lezzetini korumak için yıllarca bizzat kendisi imal etmiş. Osmanlı İmparatorluğundan, Cumhuriyete geçişe tanık olmuş bir aile şirketi. Kurucuları öldükten sonra, oğulları ve torunları devam ettirmiş şirketi.
Bozanın koyu ve ekşimsi tadı veren içeriği çok basittir bozanın içinde darı irmiği, şeker ve su vardır. 
Vefa bozacısından, bozayı Ekim ayından Nisan ayına kadar bulabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder