28 Kasım 2016 Pazartesi

Islak Kurabiye Tarifi

Islak kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte aradığınız tarif burada, 😆biz tarifimize çok güveniyoruz her yapan memnun oluyor. Denemenizi tavsiye ederiz, bir kaç tane püf noktasına değinip hemen tarif malzemeleri ve tarife geçeceğim. Islak Kurabiye yapanların çoğu margarin kullanıyor ama ben tereyağı kullanmayı tercih ediyorum. Kurabiye hamurunun içine ilave ettiğim şekerini ben fazla koymamaya özen gösterdim küçük cay bardağı ölçüsünde kullandım. Siz kendi zevkinize göre azaltabilirsiniz sonuçta zaten şerbetli olduğu için. Kurabiyeler piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca kurabiyeleri ılık şerbete atalım ve alta çekin kurabiyeleri şerbeti çekince kendi dibe inecektir. Şerbet fazla koyu olmayacak, bunu baz alarak yapmalısınız şerbeti 7-9 dakika kaynatmanız yetiyor. Dibe inen kurabiyeleri servis tabağına alabilirsiniz. Islak Kurabiyeyi, çok farklı yapanlar var, tam buğday unuyla yapanlar var. Hamuruna şekil verirken siyah haşhaşa bulayıp öyle pişirenlerde var. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış. Kolay gelsin öptümmm 💋

Islak Kurabiye Tarifinin Malzeme Listesi

Tereyağı 200 gram
Şeker 136 gram (2 çay bardağı)
Yumurta 2 adet
Kakao 6 yemek kaşığı (42 gram) Kakaonun acı olanı ise biraz azaltabilirsiniz. 
Kabartma tozu (1 paket)
Un 375 gram (3 su bardağı)
Islak Kurabiye Tarifi:

Şerbet Malzemeleri

255 gram şeker (1,5 su bardağı)
375 gram su (1,5 su bardağı)
Limon (4-5 damla)

Üzerini süslemek için

Hindistan cevizi
Dövülmüş antep fıstığı

Islak Kurabiye Tarifi

Karıştırma kabına şekeri ve tereyağını alalım önce güzel bir şekilde yoğuralım. Üzerine yumurtaları kıralım yoğurmaya devam edelim. Daha sonra bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştıralım kurabiye harcının içine eleyerek ekleyelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım, kıvamı poğaça hamurundan biraz daha sert olmalı. Küçük parçalar koparalım, cevizden biraz daha büyük elimizde yuvarlayalım yassılaştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Yağlı kağıt evde yoksa sıkıntı olmuyor, çünkü tepsiye yapışmıyor. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar pişirin. Bu aşama da hemen çıkarmalısınız kurabiyeleri eğer fazla pişerse kurabiyeler çok sert olacaktır. Şerbeti için bir tencereye su ve şekeri kaynatalım limon suyunu ilave edelim ocaktan alalım ılınması için bir kenara alalım. 
Kurabiyeler piştikten sonra fırından alalım ilk sıcaklığı çıkınca ılık olan şerbetin içine atalım. Şerbeti çekmesi için kaşıkla dibe doğru çekin. Daha sonra servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi rendesi serpip servise verebilirsiniz. Başka güzel bir tarifte buluşmak dileği ile 🙋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder