20 Kasım 2016 Pazar

Biz Patlıcandan, Reçel Yapmış Kadınlarız. Dantelden Avize Yapmışız Çok mu?



Eskiyen dantelleriniz mi var? Ya da annenizin göz nuru  dökerek ördüğü ama "siz hiç modern değil kusura bakma anne ben kullanamam" diye bir köşede unuttuğunuz dantelleriniz mi var. Evet onları değerlendirme vakti. Çokta modern bir havası olacak o yüzünüzü buruşturup hiçte modern değil dediğiniz dantellerden. Nankörüz anacım biz nankör.. Ananız ne heveslerle💓👦 size dantel örtüler hazırlasın o öpülesi ellerinle 💋siz burun kıvırın..Neyse annemin gözüne girmişimdir artık..😚 Evet yine marifetimizi konuşturup evimiz için Harika dantelden lamba yapıyoruz bugün. Eski dantellerden bu verilen tekniği kullanarak çeşitli lambalar yapabilirsiniz. Daha önce hasır ipten lamba hazırlamıştık .
Şimdi ise eski ğüpürlü kıyafetlerinizden alıp yada eski evde yıpranan dantelleri kullanabilirsiniz. Eğlenceli ve zarif duran lambamızı yapmaya hazır mıyız?
🔻

Dantelden lambanın yapılışı ;


Eski dantel
Bir tane büyük balon 🎈
Çiçek tutkal
Makas ✂️
Boyama fırçası
Bir tane tabak
Ve dantel ile uyumlu kurdele 🎀

Evet hazırlıklar tamam ise başlayalım ilk önce dantel kumaşımızla çeşitli ebatlarda daireler kesiniz.
Ardından balonu istediğiniz boyutta şişirin.

Tabağa tutkalı boşaltın.
Lambanın yapımına başlayalım. Kestiğimiz dantel parçalarını balonun üzerine yerleştirelim ve daha sonra üzerine tutkal (fırça ile) sürelim

Bu şekilde danteli parçalar halinde koyup aynı şekilde tutkal sürmeye devam edelim görselde de göreceksiniz. Ancak balonun ağız kısmını açık bırakın. Diğer tarafları dantel ile kapayın.

Derin bir tabağa veya balonu bir yere asın, bir gece kalması gerekmektedir.

Kumaşımız donduktan sonra balonun açık olan kısmından makas yardımı ile keselim. İçindeki kesilen balonu çıkartalım.

Ardından kumaşın ağız kısmını makas yardımı ile keserek düzeltelim.
Dantelde iki tarafından karşılıklı olacak şekilde küçük kesik atalım ve içerisinden kurdele 🎀 geçirin.


Daha sonra elektrik işini bir bilen yaptırın. Son olarak lambayı takalım dantelden hazırlanan lambayı tamamlayalım. Fazlasıyla şık duruyor. Verdiğiniz emeğin tadını çıkartmanız 
umuduyla ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder