24 Kasım 2016 Perşembe

Bisküvi Kabak Pastası Tarifi



Mevsiminde kullanılan her sebze, meyve doğru kullanılmıştır diyerek söze başlayalım.  Bugün  Nefis bir pasta tarifi ile sizlerleyiz  Pastamız çok kolay, mutfak bilgisi az olan yeni gelinlere tavsiye ederim. Tarife geçmeden önce sizlere püf noktalarından da bahsedeceğim. İnanın hiç zorlanmayacaksınız Bisküvi Kabak Pastası Tarifini yaparken. Eh bir dua alırız her halde artık.. Önce soyulmuş ve doğranmış kabakları az su ve 1 bardak şeker ile haşlayınız. Az su dememin bir nedeni var çünkü bazı kabaklar çok su verdiği için eğer suyunu çok verirseniz suyunu çektirmekte zorlanabilirsiniz. Kullandığımız bisküvinin kesinlikle çifte kavrulmuş olması gerekmektedir. Çünkü daha iyi karamelize olacaktır. Pekmezde bu pastanın olmazsa olmazı, çünkü o da karamelize bir lezzet verecek pastamıza lezzet katacaktır. Kabak püresini soğuttuktan sonra ara katlara sürelim.  Biz pastayı 4 kat yaptık siz bunu isterseniz 2 veya 5 kat olarak yapabilirsiniz. Kabınızın uygunluk durumuna bağlı. Kolay gelsin...

Bisküvi Kabak Pastası Tarifinin Malzeme Listesi

2 paket bisküvi (çifte kavrulmuş)
1 kilo bal kabağı
170 gram (1 su bardağı) şeker
Üzüm pekmezi (yarım su bardağı)
Toz Krem Şanti (1 paket)
250 gram ( 1 su bardağı) süt
Hindistan cevizi ( 1 su bardağı)
Bol ceviz içi

Bisküvi Kabak Pastası Tarifi

Tatlıyı yapamaya başlayalım önce krem şantıyı çırpmak için krem şantiyi karıştırma kabına dökelim. Üzerine 1 bardak sütü ilave edelim ve mikserde karıştıralım.  İstenilen kıvama gelince karıştırmayı bırakalım. Kabakların kabuklarını soyalım, dilimleyelim bir bardak şeker ve çok az suda haşlayalım. Bu işlemi daha önceden yapmanız çok iyi olacak. Haşlanmış kabakları yarım bardak pekmezle karıştırıp püre haline getirelim, bu işlemi blenderla yapmanızı öneririm. Kabak püremizi hazırladıktan sonra pastanın yapımına geçebiliriz, bir tepsiye (dikdörtgen) bisküvileri bir sıra tepsiye dizelim. Üzerine hazırladığımız kabak püresini sürelim her tarafına  gelecek şekilde.  Kabak püresinin üzerine krem şantiyi yayarak sürelim. Krem şantinin üzerine bir kat yine bisküvi dizelim, yine püre  ve krem şanti. Bir kat yine, yine bisküvi dizelim, yine püre  ve krem şanti bizi 3 kat yaptık. Son kat krem şantiyi döşedikten sonra üzerini düzleştirelim ve buzdolabında dinlendirmeye alalım pastamızı. son olarak ta hindistan cevizi ile süsleyelim. Servise sunarken bolca iri çekilmiş ceviz içlerini üzerine serpelim dilimleyerek servise sunalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder