13 Kasım 2016 Pazar

Kavanozda Pasta Tarifi

Merhabalar efendim, bugün sizlerle kavanozda pasta yapacağız. Tarifi vermeden önce biraz püf noktalarına değinelim isterseniz. Taze ürün kullanmaya özen gösterelim öncelikle. Hazırladığımız kremanın akışkan olmasına dikkat edelim, kremayı hazırladıktan sonra soğumasını bekleyelim mutlaka. Tabanına keki (pandispanyayı) koymadan önce yapışmaması için yağlamakta fayda var. Marğarin kullanmanızı öneririm. Farklı bir sunum yapmaktan hoşlanan bayanların tercih edeceği Kavanozda Pasta tarifine geçelim.



Kavanozda Pasta Tarifinin Malzeme Listesi :

3 tane iri yumurta
85 gram (yarım su bardağı) şeker
125 gram (1 su bardağı) un
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilya (1 paket)
10 gram (1,5 yemek kaşığı) Nişasta
250 gram (1 su bardağı) süt
44 gram (yarım çay bardağı) sıvıyağ

Krema Malzemeleri

2,5 bardak (500 gram) süt
85 gram (yarım su bardağı) şeker
Yarım kase, parça çikolata bitter seviyorsanız daha iyi olur.
Labne peyniri (1,5 çorba kaşığı)
14 gram (2 yemek kaşığı) nişasta
13,5 gram (1 buçuk yemek kaşığı) un
10,5 gram (1 buçuk yemek kaşığı) kakao
2 tane yumurta sarısı

Kavanozda Pasta Tarifi

Öncelikle karıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpalım, çırpma işlemini köpürene kadar yapmalıyız. Köpüren yumurta şeker karışımının içine 1 su bardağı sütü ilave edelim. Üzerine yağını ve unu ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Karışımın içine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu katalım ve karıştırmaya devam edelim.
Hazırladığımız pandispanya harcını yağlanmış kek kalıbına dökelim önceden ısıtılmış olan 150 derecelik ısıda yaklaşık 20 dakika pişirelim. Pandispanyamız pişerken biz bu arada kremasını hazırlayalım.
Krema için bir tencereye yumurta sarılarını alalım üzerine şekeri koyalım ve güzel bir şekilde karıştıralım. Daha sonra üzerine sütü ilave edelim yine mikserle çırpalım. Üzerine un ve kakaoyu ekleyelim ve tencereyi ocağın üzerine alalım sürekli karıştırarak kıvama gelene kadar pişirelim. Krema kıvama gelince ocaktan alalım içine damla çikolata ve peyniri ekleyelim ve bir süre mikserle kremayı çırpalım, soğuması için bir kenara alalım ara sıra üzeri kaymak tutmaması için karıştıralım.
 Pişen keki keselim kavanoza yerleştirelim altına yağı sürmeyi unutmayın. Daha sonra soğumuş olan kremayı üzerine dökelim. Üzerine elinizin altında ne varsa süs olarak ekleyebilirsiniz. Aralarına meyve parçaları da çok yakışıyor. Bundan sonrasını sizin hayal gücünüze bırakıyorum. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder