10 Kasım 2016 Perşembe

Gece Kombiyi Kapatanlar, Bu Yazımızı Mutlaka Okuyunuz

Gece Kombiyi Kapatanlar, Bu Yazımızı Mutlaka Okuyunuz


Tasarruf yapmak için çoğumuz gece yatarken kombiyi kapatırız. Aslında bu bize kabarık bir fatura olarak geri döner.. Neden mi? Çünkü kombiyi kapatınca duvarlar, eşyalar soğur dolayısı ile evin içi soğuk olur sabah. Sabah kalktığımız zaman ev soğuk olacaktır doğal olarak. Hemen kombiyi açarız, hemen ısınması içinde yüksek dereceye getiririz. Çünkü ev soğuktur kısa sürede ısınmasını isteriz, evde çocuğumuz varsa hele ki bu bir zaruriyettir aksi takdirde okula gitmek için kalkan çocuğunuz üşütebilir. Bu size daha pahalıya mal olabilir, bu yüzden tüm gece boyunca düşük ayarda çalıştırmak daha karlı olacaktır sizin için. Böylece sabah kalktığınızda ılık bir ortama kalkmış olursunuz. Sıcak bir ortamla karşılaştığınız için yakıt sarfiyatını da engellemiş olursunuz.
Gece kısık ayarda çalışan kombi harcamış olduğunuz yakıt miktarını sabah kalktığınızda on beş dakikada harcadığınız yakıt ile mukayese yaptığınızda aradaki farkın %50'lik bir fark olduğunu göreceksiniz.
Sabah kalktığınızda soğuk evle karşılaşılan ısı farkını kapatmak için harcadığınız yakıt, gece düşük ısıda harcadığınız yakıta göre iki kat daha fazladır.
Denemesi bedava deneyin ve görün, bir ay gece kapatın faturaya bakın. Bir ayda düşük ısıda çalıştırın faturaya bakın. Arada ki farkı siz kendiniz değerlendirin. Ben bu förmülü yıllardır yapıyorum ve çok yüksek fatura ödemedim. Bu sistemi gündüz dışarı çıkarken de yaparım tam kapatmam düşük ayarda tutarım böylece yakıt tasarrufu yaparım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder