23 Kasım 2016 Çarşamba

Pratik Şekerpare Tarifi

Her yöreye göre değişir Şekerparenin yapımı. Değişmeyen tek özelliği hepsi şerbetli olur. Bu yüzdendir ki bazı yerlerde şerbetli kurabiye olarak bilinir. Çok sevilen bir şerbetli tatlıdır. 

Malzeme Listesi:

Tereyağı (250 gram) oda sıcaklığında
Pudra Şekeri 125 gram ( 1 su bardağı)
Yumurta (2 tane)
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilya (1 paket)
Fındık bir kase (robottan geçirilmiş)
110 gram (1,5 çay bardağı) irmik
Aldığı kadar un

Üzerini süslemek için:

Fındık, fıstık

Şerbet Malzemeleri

500 gram (3 su bardağı) şeker
875 gram (3,5 su bardağı) su
Çeyrek limon limonun suyu

Şekerpare Tarifi

Öncelikle şerbeti hazırlayalım, bunun için şeker ve suyu alalım karıştıralım kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra 7-8 dakika sonra limon suyunu ekleyelim, bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için; şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra içerisine limon suyunu ekleyin.
Ortalama 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Şekerpare hamurunu hazırlayalım, karıştırma kabına tereyağı ve pudra şekerini koyalım önce ikisini yoğuralım. Daha sonra yumurtayı kıralım ve yoğurmaya devam edelim, üzerine irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyelim yoğuralım unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Kıvamı yumuşak olacak biraz, kıvama gelen hamurdan küçük bezeler koparalım elimizle şekil verelim yağladığınız fırın kabına dizelim. Üzerine fındık koyalım. Önceden ısıttığımız 190 derecelik ısıda üzerleri pembe kadar pişirelim. Piştikten sonra hemen ılık şerbeti verelim şekerparelerin üzerine. Şekerpare şerbeti çektikten sonra üzerine fındık, fıstık serpelim ve servise sunalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder