27 Kasım 2016 Pazar

Strese Hangi Yiyecekler İyi Gelir?

Günümüzün problemi çalışan insanlarda yoğun stres, özellikle havaların ısınması ile birlikte insanların stresi artmakta. Kışında günlerin kısalmasıyla birlikte yine günün stresi yoğun ve çalışan insanlarda bundan şikayetçi. İç huzursuzluğu, ansiyete de denilen huzursuzlukla birlikte gelen odaklanamama problemleri stresin getirdiği genel problemlerdir.
Ve besinlerle birlikte diyetisyenler biraz da olsa önüne geçmeye çalışıyorlar. Ve strese iyi gelen bazı besinleri önererek sizin stresle savaşmamıza yardımcı olmaya çalışıyorlar. Strese iyi gelen besinleri sayacak olursak eğer, ilk başta bunların hangi aşamada strese iyi geldiğini açıklarsak. Özellikle kan şekerini dengeleyen yiyecekler tüketirsek daha rahat bir şekilde stresle başa çıkabiliriz.
Çünkü gün içerisinde kan şekeriniz düştüğü zaman açlık hissi ile birlikte gerginlik, huzursuzluk olmaktadır. Bu sebeple beslenmemeniz de kan şekerinizi dengede tutan yiyeceklerle beslendiğiniz zaman gün içerisinde bu durumla karşılaşmazsınız. Özellikle kuru baklagiller lifli olduğu için stresle başa çıkmada yardımcıdır, çünkü kan şekerimizi düşürmeyecektir. Öğle ve ikindi arasında beslenmenizde kuru baklagilleri dahil ederseniz eğer akşama kadar kan şekerinizde düşüklük yaşamayacağınız için stresle başa çıkabilirsiniz.
Ve bu yiyecekleri aynı zamanda E vitamine ve B vitamininden zengin olduğu için de stresi ortaya çıkaran toksin maddelerle savaşmaya yararlar. Aynı zamanda yine arpa ve arpalı yiyecekler geç sindirimli tok tuttuğu ve kan şekerini dengede tuttuğu içinde stresle başa çıkmada işe yarayabilir....DEVAMINI OKUMAK İÇİN tIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder