13 Kasım 2016 Pazar

Kolay Sarma Tatlı Tarifi (fıstıklı)

                                        Merhaba çok pratik bir tatlı ile sizlerleyiz. Yıllar önce Nursel'in Mutfağın da izlemiştim kolay bir tatlı olduğu için yapılacaklar listesine hemen aldım. Gerçekten de çok pratik bir şerbetli bir tatlı. Yaptıktan sonra siteme koydum  http://bayantakinti.com/ çok beğeni aldı.  Bugün bloğumda paylaşıyorum. Çok pratik ve lezzetli tatlı sizleri memnun edecektir. Kolay gelsin..                                                                                                                        

                         ⇩
Kolay Sarma Tatlısının Malzeme Listesi 

12 adet, baklavalık yufka
Tereyağı (200 gram)
Antep fıstığı (650 gram) Toz halinde olacak


Şerbet malzemeleri :

750 gram (3 su bardağı) su
340 gram (2 su bardağı) şeker
Limon (2-3 damla) 

Kaymak malzemeleri:

500 gram (2 su bardağı) süt
30 gram (2 çorba kaşığı) şeker
3 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı toz fıstık


Kolay Sarma Tatlı Tarifi (fıstıklı)

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim bir iki taşım kaynatalım şerbeti ocaktan alalım bir köşeye soğuması için bırakalım. 
Biz bu arada kaymak için kaymak malzemelerini bir tencereye alalım. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kıvama gelince ocaktan alalım içine toz antep fıstığını ilave edelim ve karıştıralım. 
Tereyağını eritelim, daha sonra hazır yufkanın üzerine sürelim daha sonra yufkanın köşelerine hazırladığımız kaymağı sürelim yufkanın kalan yerlerine antep fıstığı serpelim. Ve daha sonra ince oklava ile yufkayı saralım. Her iki ucu büzürelerek dikdörtgen bir cam tepsiye dizelim. Tüm yufkalara bu işlemi uygulayın ve tepsiye dizin kalan tereyağını tatlının üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik ısıda yaklaşık yarım saat pişirelim. Üzerleri hafif pembe renk almalı fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti verelim üzerine. Servise sunmadan önce antep fıstığı ile süsleyelim. Afiyet bal olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder