15 Kasım 2016 Salı

Ev Yapımı Çikolatalı Pasta Tarifi


Bu pastayı ister kabul günleriniz için yapın, isterseniz çocuğunuzun doğum gününe hazırlayın. Mutfağı iyi olan ve pasta yapmayı seven bayanlar için biraz zira uğraştırıcı. Ama çok lezzetli emeğinize değecek nitelikte, emeksiz yemek olmaz demiş atalarımız. Sözü fazla uzatmadan pastanın yapımına geçelim kolay gelsin..

Ev Yapımı Çikolatalı Pastanın Malzeme Listesi

Keki için: 

Bitter çikolata (2 paket)
Muz (5 adet)
Kestane şekeri (10 tane)
Yumurta (2 tane)
Un ( 1 su bardağından 2 parmak eksik)
Kabartma tozu (yarım paket)
Tereyağı (30 gram)

Muhallebi malzemeleri

Bitter çikolata (100 gram)
Kaymak (1 su bardağı)
Yumurta sarısı (1 tane)
1 adet yaprak jelatin
Tereyağı 15 gram (1 yemek kaşığı)

Badem ezmesi için malzeme listesi;
 

Badem (1 su bardağı)
170 gram (1 bardak) şeker
250 gram (1 bardak)  su
Limon suyu (2 damla)

Üzerini süslemek için:
Kakao

Ev Yapımı Çikolatalı Pasta Tarifi

Öncelikle kekini hazırlayalım, bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritelim ve eriyen karışımı karıştırma kabına alalım. Ilınınca üzerine yumurtaları kıralım ve çırpalım. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyelim özleşene kadar çırpalım. Hazırladığımız kek harcını yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına dökelim önceden 170 derece ısıtılmış fırına pişmesi için sürelim. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alalım. 

Biz bu arada  badem ezmesini yapalım, 1 bardak bademi (kabukları çıkarılmış olmalı) rondodan çekelim daha sonra bir tencereye alalım üzerine 1 bardak şeker ve 1 bardak su ekleyelim ve kaynatalım şerbet kıvama gelince ocaktan alalım. Şerbeti başka bir kaba dökelim üzerine üç damla limon sıkalım ve koyulaşana kadar mikserle karıştıralım. Beyaz renk almalı ve koyulaşmalı  şerbet üzerine bademleri ekleyip yoğuralım kıvama gelen badem ezmesini buzdolabı poşetine koyalım bir kenara alalım.

Muhallebisi için çikolatayı ve tereyağını yine benmari usulü eritelim. Jelatini oda ısısında ki suyla ıslatılır, eriyen çikolatanın üzerine yumurta sarısı ve kaymak eklenir sürekli karıştırılarak pişirilir. Burada pişirmekteki maksat ısınana kadar, ısınınca ıslatılmış jelatin eklenir ve karıştırılır. Pasta muhallebisi hazır.

Kekin üzerine biraz süt serpiştirin, kekin üzerine boyuna kesilmiş muzları yerleştirin.  kestane şekerlerini püre haline getirilip çikolatalı muhallebinin içine ilave edilir ve pastanın üzerine dökülür düzgün bir şekilde yayılması sağlanır. Pastayı buzdolabına kaldırılır muhallebinin donması için. Üzerini süslemek için badem ezmesini hazırlamaya başlayalım, bunun için badem ezmesini iki eşit parçaya bölelim ve oklava ile açalım. Dilediğiniz kalıplarla keselim, üzerindeki muhallebisi donan pastayı kalıbından çıkaralım pastanın üzerine kalıplarla kestiğiniz badem ezmeleri ile süsleyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder