11 Kasım 2016 Cuma

Fışfış Tatlısı Tarifi (Malatya)

Malatya’nın yöresel tatlılarından olan Fışfış tatlısı ile sizlerleyiz. Çok kısa sürede hazırlanması dolayısı ile her tatlı istediğimde annemin bir saate sığdırdığı bir tatlıdır Fışfış tatlısı. Biraz İzmir’in lokmasını anımsatır tıpkı onun gibi kızartılıp şerbete atılır şerbeti çektikten sonra sunuma hazırdır. Yapım aşamasında başından ayrılmadığım, anneme afakanlar bastırarak hazırlattığım bu tatlıyı şerbeti çekmeden bana verdiği günler gelir aklıma. Biraz özlem birazda ne güzel günler dediğim bir duygu yerleşir yüreğime. Malatya’lı takipçilerimiz bu tatlıyı çok iyi biliyorlardır, eğer eklemek istedikleri bir şeyler varsa  yazmalarını rica ederek tarife geçiyorum. Kolay gelsin..

Fışfış Tatlısı Tarifinin Malzeme Listesi

2 adet orta boy yumurta
210 gram (1 su bardağı) yoğurt
kabartma tozu (1 paket)
Un (aldığı kadar) kepekli un veya normal beyaz un
Şerbeti için malzeme listesi
340 gram (2 su bardağı) şeker
500 gram (2 bardak) su

Fışfış Tatlısı Tarifi

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, şeker ve suyu derin bir tencereye alalım şeker eriyene kadar karıştıralım şerbet bir iki kaynayınca oçaktan alalım. Bir kenara bırakalım bu arada tatlıyı hazırlayana kadar şerbet soğuması gerekmektedir.
Derince bir kaba yumurtaları kıralım ve karıştıralım, üzerine 210 gram (1 su bardağı) yoğurdu...DEVAMI İÇİN TIKLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder