14 Kasım 2016 Pazartesi

Gelin Tatlısı Tarifi

Siz ismine bakmayın tatlı olarak geçiyor ama bildiğimiz kurabiye. Ancak yöresel bir lezzet olduğu için yeni gelinler evlendikleri zaman evine gelen misafirlerine sunum yaptıkları için tatlı ismimi almış zaman içinde. Orijinali kuyruk yağınla yapılmaktadır, sağlıklı olanı da odur. Ancak günümüzde şehir hayatında kuyruk yağını kim bulacak o yüzden biz margarinle yaptık. Farklı sunum sevenlere değişik bir tarif kolay gelsin, öptümmm :) 

Gelin Tatlısının Malzeme Listesi


270 gram (1,buçuk su bardağı) margarin
220 gram (1 su bardağı) sıvı yağ
125 gram (1 su bardağı) pudra şekeri
1 su bardağı badem
2 çay kaşığı kabartma tozu

Un (aldığı kadar) 

Gelin Tatlısı Tarifi


Yoğurma kabına, yağları alalım üzerine pudra şekerini ilave edelim önce bir güzelce özleşene kadar yoğuralım. Daha sonra üzerine azar azar unu ilave edelim. Kabartma tozunu ilave edelim ve kıvama gelene kadar un ilave edip yoğuralım. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım elimizde yuvarlayarak tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 150 derecelik ısıda üzeri çatlayana kadar pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder