22 Kasım 2016 Salı

Kalıcı Makyaj İle Yapılan Kaş Nasıl Görünür



Çok değer verdiğim bir dostumun kaşları  seyrek, çevremden duyduğum kadarı ile kıl tekniği ile bu sorun gideriliyormuş. Bir gün bu teknikten bahsettim önce pek sıcak bakmadı, daha sonra araştıralım Emoşum dedi. Ama kılı kırk yaran iki insan bir araya gelirse sonuç belli, o buldu ben beğenmedim, ben buldum o beğenmedi. ☺ böyle bir ayı geçirdik. Tabii bu arada araştırmalara devam ediyoruz. Etiler'de bir yer onun kafasına yattı, çalıştığı için kendine uygun bir saat randevu aldı. O gün de biz kızlar buluşacağız sinema ve kahve keyfi yapacağız. O öncesi gidecek kaşlarını halledecek sonra bizle buluşacaktı. Randevudan bir gün önce telefonlaştık, ve birbirimizi gaza getirdik acele etmemeye karar verdik. Yani kısaca kıl tekniği ile kaş makyajını önümüzde ki aya bıraktık, . Ben derinlemesine bir araştırma yaptım. Doğru ellerde yapılırsa gerçekten çok doğal olan bir işlem. Şimdi işin uzmanını bulmakta tüm sorun. Gelişmeler olursa sizlere haber vereceğim. Konu hakkında bilgi edinmek isterseniz yazının devamını okuyunuz
🔻

Kalıcı makyaj ile yapılan makyaj doğal görünür. Doğal görünmesi için esas ana temel yapılması gereken hususlar var. Bunlardan birincisi kıl şeklinde çalışmak, burada dikkat edilmesi gereken şablon şeklinde çalışılması yani cizim ve içini dolgu şekilde çalışılırsa kaş doğal görünmez. Daha sonrasında şekil değişikliği yapmak istersek bu şekilde başarılı olamayız. Ayrıca kenar çizgileri farklı renk tutar iç karalama kısmı farklı renk olur. Bu yüzden mutlaka kıl şeklinde çalışılmalıdır, eğer kişi kaşlarını daha yukarıdan olmasını istiyor bunun için oldukça profosyenel çalışma yapan yerleri gitmesi gerekmektedir.
 Kaş modeline karar verdikten sonra kaşı yapacak uzmanın sizi doğru algılayıp algılamadığını test edin. Anladığından emin olduktan sonra o modelin sizin yüzünüze gidip gitmeyeceğini sormalısınız. Herşeye karar verdikten sonra işleme başlanacaktır. Eğer gözleriniz biraz düşükse kavisi biraz daha dışa ve yukarı yerleştirebilirler. Düz kaş pek tavsiye edilmemektedir, çünkü kaşın büyük bir bölümünü kullanamazsınız bu şekilde. Bazı yanlış uygulamalarda kaşların tamamı alınıp kaş cizimleri yapılmaktadır. Bu uygulama pek tavsiye edilmemektedir. İşin ehli olan kişiler mevcut kaşa pek dokunmazlar. Size öncelikle cizip daha sonra mutlaka sormaları gerekmektedir. Bu cizim sizin kaşınızın nasıl olacağının söylemektedir, içinize sinmezse söylemekten asla çekinmeyiniz.

Kalıcı makyaj ile yaptırdığım kaşımı değiştirebilir miyim? 

Evet değiştirebilirsiniz tabii doğru yapıldı ise. İşin uzmanına yaptırdığınız zaman örneğin kavisi beğenmediniz, hiç sorun olmayacağını vurguluyor konunun uzmanları değişebilir. Daha yüksek yapılabilir diyor uzman zira kıl çalışması yapıldığı için. Kılları biraz daha yukarı alınabilir ancak doğal görünmesini istiyorsanız kıl bulunan bölgede yapılması gerekmektedir. Kısaca kaşlarınız çok az ise bu bu kavisle oynamamızı tavsiye ederim. Çünkü tüm doğallığı kaybolmakta, boya ön plana çıkmakta. Uygulama bittikten sonra 3 hafta sonra pigmentler tamamen yerleştikten sonra, rötüş adını verdikleri bir işlem daha yapılmaktadır. Çünkü deri  pigmentin bir kısmını alır bir kısmını atar boşluklar kalabilir onları yenilemek için bu işlem yapılır. Bu aşamada da değiştirme ihtimaliniz vardır, örneğin kavisi biraz daha yüksek ve boyunu biraz daha kalınlaştırmak istediniz. Bu işlemden önce söyleyebilirsiniz. Bu işlemi 1 yıl rahatlıkla kullanabilirsiniz, bazen bu kullanım süresininin 2-3 yılı bulduğu bile olurmuş. Tamamen vücudun biyolojik yapısı ile alakalı  bir durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder