16 Kasım 2016 Çarşamba

Bu Doğal Savaşçılarla, Kışı Rahat Geçirin.





Ihlamur ; 

Kış deyince akla grip geliyor, grip denilince şüphesiz ilk akla gelen ıhlamur oluyor yapılan araştırmalara göre ıhlamurun içindeki bileşenlerden bazılarının iltihap giderici ağrı kesen etkilerinin olduğunu kanıtlamakta bazı bileşenlerin ise boğazda yumuşama sağladığı ve soğuk algınlığında hafiflettiniz ortaya koyulmuştur.

 Adaçayı ; 

Soğuk kış aylarının da en çok şikayet edilen hastalıklardan biride ağız ve boğaz iltihapları geliyor. Adaçayının yapraklarının içeriğinde uçucu olan bileşenler sayesinde ağız ve boğaz intihaplarının giderilmesinde yardımcı oluyor. Kaynatmadan çay şeklinde hazırlanan adaçayını ayrıca gargara olarak kullanılıyor.

Karanfil ;

Hepimizin mutfağında bulunan karanfil ağız ve boğaz mukazası yangılarına karşı müthiş etkileriyle bilinmekte . İçindeki uçucu özelliğiyle öjenol sayesiyle yangını önleyen karanfil bakteri ve virüslerin açmış olduğu boğaz ve ağız enfeksiyonunda ağrı hafifletici olarak kullanılmakta .
Yapılmış olan araştırmalara göre ise uçucu yağının kullanılan antibiyotiklerin etkilerini artırdığı söylenmekte.

Karabiber;

İki türlü top ve toz şeklindeki karabiber meyve ile hazırlanan çay ve gargara şeklinde tüketildiğinde boğazdaki enfeksiyonları önler ve hafifletmeye yardımcı olur. Yapılmış olan araştırmalara göre karabiber bağışıklık sistemini düzenliyor yangıyı ve spazmı gideren etkilerini ortaya koyuyor.


Zencefil ;

Amerikan gıda ve ilaç kurumunun genel olarak güvenilir diye açıklanan grubunda yerini alan zencefil.  Bir çok faydaları nedeni ile çoğu ülkelerde değişik amaçlarla kullanılmakta senelerce soğuk algınlığına ve ayrıca öksürüğe karşı etkilerinin olduğu kabul edilen bitki sindirim sistemi hastalıklarında da oldukça faydalı .

Ekinezya ; 

Üst solunum yolu hastalıklarında etkili bir bitkidir yapılan klinik araştırmalar neticesinde bağışıklık sistemine destek verdiği ve soğuk algınlığına karşıda koruduğu ortaya koyulmuştur. Ve bu araştırmalar neticesinde soğuk algınlığında yol açılan virüslere karşı öldürücü etkisinin olduğu bulunuyor. Cildi güzelleştirir ve zayıflatır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder