30 Kasım 2016 Çarşamba

Nar Maskesi Tarifi





Cildimizi sıkılaştırıp pürüzsüzleştirecek bir maske..

Nar mevsiminde sizlere çifte etkili bir maske tarifi vereceğim. Nar Maskesi  hem antioksidan etkili hem de peeling etkisi olan bir maske. Bu pratik maskeyi kullanacağınız zaman hazırlayıp kullanın, bir taşla 2 kuş vuracaksınız sıkılaştırıcı özelliği olan bu maske aynı zamanda peeling özelliği de taşımakta. İçinde ki maya sayesinde cildimiz gerilecek ve  lifting olacaktır. İçine koyulan yulaf ise B vitaminle cildimizi destekleyecektir. Aynı zamanda  peelingte yapmış olacaksınız, narın anioksidan etkisini de katarsak çok faydalı bir maske olduğunu denedikten sonra  anlayacaksınız. Tüm işlemi yaptıktan sonra nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın. 

Nar Maskesi Tarifinin Malzeme Listesi

Nar (yarım)
Yaş maya (1 tatlı kaşığı)
Bal  (1 tatlı kaşığı)
Kıvam için, aldığı kadar yulaf unu

Nar Maskesi Tarifi

Nar tanelerini blenderden geçirelim, üzerine bal ve mayayı ekleyelim tüm malzemeyi iyi şekilde blender ile karıştıralım. 
Biraz sıvı bir karışım olacak, kıvama gelmesi için yulaf ununu azar azar ilave edelim. Kıvamı yüzümüze sürebileceğimiz gibi olunca yulaf ununu eklemeyi keselim. Artık maskemiz hazır, temiz yüzümüze göz çevremize de  gelecek şekilde sürelim. Mümkünse yatarak hiç mimik yapmadan 20 dakika bekletelim. Süre sonunda aynanın karşısına geçip çok fazla bastırmadan ovarak maskeyi çıkaralım. Bu işlem yüzünüze  peelingt etkisi yapacaktır. İşlem sonrası önce ılık su ile sonra soğuk su ile yüzümüzü yıkayalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder