14 Kasım 2016 Pazartesi

Çamaşır Suyu Kullanılması Tehlikeli midir?

Hemen hemen hepimiz çamaşır suyu kullanırız ancak son günlerde çamaşır suyu kullanımı ile ilgili bilgi kirliliği almış başını gidiyor. Medyada çamaşır suyu ile ilgili ölüm haberleri yer alınca insanlar doğal olarak korkuyor. Yetkili uzmanların tabiri ile çamaşır suyunu üzerinde ki kullanma talimatlarına uygun kullanılırsa güvenli bir ürün olduğu vurgulanıyor.
Alerji bünyeli bir insan olarak çamaşır suyunu hijyen acısından sadece tuvalet temizliğinde kullanıyorum. Kokusu beni rahatsız eder, ancak gece klozete dökerim sabah kalkınca kapağını açmadan sifonu çekerim bu arada çamı açar dışarı çıkarım.
Çamaşır suyunun içeriğine baktığımız zaman, aktif maddesi olan mikrop öldürücü hipoklorit bulunduğu görürüz. Hipoklorit insan hücre yapısında da olduğunu vurguluyor uzmanlar. Hipoklorit bir çok alanda kullanılmaktadır, çok az miktarda şebeke suyunda, tıp alanında dezenfekte yapmak amacı ile hipoklorit solüsyonları kullanılmaktadır. Havuz sularını dezenfekte yapmak için kullanıldığı bilinmekte. El dezenfekte edici kremlerde kullanıldığını görüyoruz. Dolayısı ile bir çok alanda çamaşır suyu kullanılıyor, önemli olan bilinçli kullanım her şeyde olduğu gibi.. Doğru kullanıldığı zaman hiç bir risk teşkil etmediğini artık biliyoruz. Önemli olan çamaşır suyunu başka ürünlerle karıştırmadan kullanınız. Hatırlarsanız bir ev hanımı kezzap ve çamaşır suyunu karıştırarak kullandığı için zehirlenmişti. Astım hastaları kokusundan uzak durması daha doğru olacaktır. Eğer kullanacaklarsa bile maske takarak kullanılması daha sağlıklı olacaktır.

Çamaşır suyu kanser yapar mı?

Doğru kullanım yaptıktan sonra, bu arada mutfaktan elinizden geldiğince uzak tutmaya çalışmalısınız. Mutfak temizliğinde sirke kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Evet doğru kullanım yapıldığı sürece ağır hastalık veya kanser yapması mümkün değildir.
Çamaşır sularını çocuklarımızın erişemeyeceği bir yere koymanızı önemle rica ederim. Komşunun oğlu ölümden döndü, tüm temizleme ürünlerini bir yerde ve çocuklardan uzak bir yere koymanız en doğru davranış biçimi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder