25 Kasım 2016 Cuma

Boğazı Yumuşatır, Öksürüğü Yatıştırır..



Ayva mevsimine girdik, tatlısı, reçeli, marmelatı derken. Artık çayı da diyelim bol bol tüketelim..

Mevsim tam hastalık havası, bu yıl havalar bir sıcak bir soğuk. Ülkenin batısına kış gelecek gibi değil, pastırma sıcaklarını İstanbul 2 kez gördü adeta. Tabii bu bize tuzak gibi ne giyeceğimiz şaşırır hale geldik, Kalın giyiyoruz terliyoruz, ince giyiyoruz üşüyoruz ani ısı git gelleri hasta olmamıza yetiyor. Ev bazen hastane gibi oluyor, çocukların biri hasta olunca diğeri de oluyor, sonra biz büyüklere geçiyor bu şekilde yuvarlanıp gidiyoruz. Dejavu gibi Ekim ayından beri iyileşiyorlar, yine tekrar..😡 Olan biz annelere oluyor, doktor kadar bilgim oldu, hımm ateşi mi çıktı şunu vereyim. Öksürük mü başladı şunu vereyim.. Tabii ertesi gün doktorumuzun yolunu tutuyoruz. Ama herşeyi ilaçlardan beklemekte olmuyor, hafif soğuk algınlıklarına güzel bir tarifimiz var bol bol tüketmenizi öneririm. Ayva zamanı ıhlamurlu çayını biz her gün kullanıyoruz göğsü rahatlattığını gözlemledik. Gecen gün bir resmi doktor sitesinde de gördüm, anlayacağınız doktor tastiklidir. Şifa niyetine olsun...

Ihlamurlu Ayva Çayının Malzeme Listesi

Ihlamur (60 gram)
Ayva (1 tane orta boy)
Ayva yaprağı (1-2 tane)
600 gram su
İsteğe bağlı olarak tarcın

Ihlamurlu Ayva Çayının Yapılışı

Önce bir kaba suyu alalım ve kaynatalım.
Ayvayı yıkayalım, daha sonra dilimleyelim.
Ayva yapraklarını yıkayalım.
Ihlamuru bir kaba alalım havalandırıp, bir süzgeçte tozunun gitmesini sağlayalım.
Daha sonra tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kaynamış suyu üzerine ekleyin ve bir taşım kaynatın. Sonra bir yerde on dakika dinlendirin. Şifa olsun...💓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder