30 Kasım 2016 Çarşamba

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi



Kurabiyelerin hası olan nefis lezzetin hikayesi Osmanlı dönemine kadar gider. I. Murad, 1361 yılında bir seferden dönerken Mısır göçmeni olan Şekerci Hacı Edirne kapısında diğer saray eşrafla birlikte padişahı karşılamaya gitmiş  acıbadem kurabiyesi ve badem ezmesini vererek bunlara bir isim vermesini istemiş padişahtan. Padişah kurabiyeyi yemiş ve Şekerci hacıya bakarak HACIBADEM KURABİYESİ demiştir. Zaman içinde acıbademden yapıldığı için Acıbadem ismini almıştır. Kurabiyenin bir kaç püf noktasına değinip tarif malzemeleri ve tarifine geçeceğim. Çok kısık ateşte pişirmeye dikkat edin, ve asla kaynatmamalısınız. Piştikten sonra doğal yollarla soğumasını beklemeliyiz, kısaca buzdolabına koymamalısınız. Çok fazla pişirmeden altın sarısı renk alınca fırından almalısınız. Piştikten sonra tamamen soğumadan tepsiden almamalısınız. Biz kurabiyeleri fındık unu ile yapacağız orijinalı fındık unu ile yapılandır. Ama siz dilerseniz badem unu ile de yapabilirsiniz. En önemli püf noktası soğuma aşamasıdır burada dengeyi sağlamalısınız eğer çok soğutur ve öyle yaparsanız sert bir kurabiye olacaktır. O yüzden hafif ılık olmasına dikkat ederek yaparsanız daha güzel bir Acıbadem Kurabiyesine sahip olabilirsiniz. Kolay gelsin öptümmm💋

Acıbadem kurabiye Tarifinin Malzeme Listesi

350 gram toz şeker
150 gram fındık unu
7 tane, yumurta beyazı
1 çay kaşığı, acıbadem özü
On beş tane soyulmuş badem

Acıbadem kurabiye Tarifi

İlk önce bütün malzemelerimizi  bademler hariç kısık ateşte pişireceğiz. Önce toz şekeri alalım tencereye koyalım. Üzerine fındık ununu ilave edelim. Daha sonra yumurta beyazlarını ilave edelim kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Bu aşamada kaynatmamaya özen gösterelim, tam kaynama noktasına gelince ocaktan alalım. Üzerine 1 çay kaşığı, acıbadem özünü ilave edelim karıştırıp soğuması için bir kenara alalım. Soğuduktan sonra krema sıkma torbasına alalım kurabiye harcını. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine krema sıkma makinesinden kurabiyeleri sıkalım. Küçüklüğü ve büyüklüğü sizin tercihinize kalmış. Belli aralıklarla sıkalım daha sonra bademleri üzerine koyalım önceden ısıttığınız 140 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim. Altın rengine kavuşana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder