24 Kasım 2016 Perşembe

Tencerede, Granit mi Seramik mi



Tencere Almak İstiyorum, Ama kafam karışık diyenler bu yazımız size hitap ediyor.
 Seramik Tencere mi? Granit Tencere mi? Kullanılmalı... Kafamda deli sorular, hangisi daha sağlıklı. 😕Bir yönüm, çelik diyor, bir yönüm seramik diyor. Kullanım rahatlığını düşününce granit diyor. Sanırım bir karma tencere ve tava seti edineceğim kendime..😉
🔻
Seramik Tava Ve Tencereler Hakkında

Seramik tencere ve tavalar doğal ham maddeler kullanılarak yapılmaktadır. Tıpkı teflonda olduğu gibi yapışmaz özelliği olan bir yapısı var. Ancak teflonda olduğu gibi çizilme özelliği de var. Ama teflon tencere ve tavalarda olduğu gibi sağlık için bir tehdit oluşturmamaktadır. Görüntüsü kötü oluyor sadece ama benim gibi takıntılı bir kadın için hoş bir şey olmuyor.  Bu biraz kullanımını zorlaştıyor. Bulaşık makinesine de koyulmaması gerekmekte, dış cephe boyası renk değişine uğruyor. Buda eski bir tencere görüntüsüne sahip olmasına neden oluyor, tecrübe ile sabittir. elde kolay yıkanıyor kaygan yapısı sayesinde.  Metal kaşık, çatal kullanılması gerekiyor, Seramik Tava Ve Tencerelerde.

🔻

Granit Tava Ve Tencereler Hakkında 

İtalyanlar tarafından tasarlanmış granit tava tencereler piyasaya sürülen yeni bir ürün.
Tava olarak kullanımı çok iyi, ancak tenceresinde ilk yaptığım yemeğin bir türlü pişmemesi beni sinir etmişti. Annemin tabiri ile sağır bir tencere.. 😋 Daha sonra araştırmaya karar verdim, malum teflon tencereler zararlı olduğu söylenmekte. Ne yapacağız Çelik tencerede her şey yapılmıyor, yapışmaz özelliği olmadığı için. Şimdi seramik tencere mi? Granit Tencere mi? Kullanılmalı? Seramik tencerelerin kullanımı biraz zordur, örneğin bulaşık makinesine seramik tencereli koyamazsınız. Granit tencere ise tabanı kalın olduğu için temizliği çok kolaydır. Çünkü teflon tava gibidir, ama ondan farklı olarak çizilmez kolay kolay. Eğer doğal granit kullanıldı ise çizilme olasılığı azdır, ama kalkıp içinde bıçakla et keserseniz sorun yaşayabilirsiniz. Tabii her şeyde olduğu gibi bununda sahtesini yapanlar var. Çok titiz olmalısınız eğer granit tencere-tava alacaksınız. İyice araştırıp öyle almalısınız. Kısaca bilindik markalardan şaşmayın, sağlık bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder