14 Kasım 2016 Pazartesi

Kadın Olmak Çok Zor Be Azizim..

Özellikle erkekler sonuna kadar okuyun olur mu.  Biraz empati yapın, şimdi yine feminizm kokan bir yazı diyecek bir çok erkek. Hayır efendim biz kadınlar bu ülkede yaşam mücadelesi veriyoruz adeta. Bana göre her erkek feminist olmalı, sonuçta insan hakları savunuluyor. Unutmayın ki sizde insansınız...Olmayanlara sözümüz yok!

Hanginiz gecenin bir yarısı mecburen gece işten geç çıktığı için evine metrobüsle dönerken tekme yediniz. Giydiğiniz kıyafet yüzünden.

Kaçınız eşiniz tarafından vücudunuzu satmaya zorlanarak para kazanmaya itti. Ve ayrılmak istediğiniz zaman sizi öldürdü.

Gecenin bir yarısı kaçınız bir doğum günü partisinden çıkıp yalnız başınıza yaşadığınız evinize gidebilmek için bindiğiniz takside telefonla konuşur gibi yaparak tamam birazdan oradayım beni bekle mutlaka dediniz ..?

Kaçınız bir iş toplantısı ve yemeğinin ardından size taksiye kadar eşlik eden ve daha önce hiç bir samimiyetiniz olmayan birisine lütfen plakasını alır mısınız ? Dediniz utanarak ?

Hanginiz çok fazla beğenerek aldığınız kıyafeti  gece tek başıma döneceğim bu kıyafetim boyu biraz kısa ben en iyisi bu elbiseyi babamla, kardeşimle , eşimle ya da sevgilimle çıktığımda giyerim diyerek giymekten vazgeçtiniz.?

Hanginiz gecenin bir yarısı evinize gitmek için bindiğiniz minibüste bekar mısınız ? Diye soru yönelten densiz şöföre hayır evliyim diyerek yalan söylediniz ?

Hanginiz yalnız başına yaşadığı evinin kapısı çalındığında ben bakaarıımmm diyerek açtınız kapıyı ?

Hanginiz bir kutlamanın ardından sizi evde merakla bekleyen ailenizin yanına sizi takip eden bir adamdan köşe bucak kaçarak izinizi kaybettirerek eve nefes nefese gittiniz?

Hanginiz sabaha karşı hastaneden dönerken ışıklarda duran arabadaki adamların saldırısına uğradınız ? Peki tacizine karşılık verildi diye arabanıza çarpılıp kaçıldı. ?

Hanginiz arabanızda arkadaki arabanın tamponuna kadar yaklaşıp uzunları yaktı ? Selöktörler yakıldı? Ne olur kırmızı ışık yanmasın diyerek korkudan eliniz ayağınız birbirine dolaştımı ?  Umutsuzlukla etrafta polis felan var mı etrafta diyerek bakındığınız oldu mu ?

Hanginiz gecenin bir yarısı hasta arkadaşınızın yanından ayrılıp kafanızda bin bir dert ve tasa ile ailenizin yanına giderken ışıkta bir çiçekçinin bu çiçekler sana alındı yandaki arabadan gönderildi cümlesi ile irkildiniz ?

Ve kaçınız gecenin bir yarısında bunun sokakta ne işi var cümlesi ile kaç kere duydunuz ?

O çenenizi kapatıp fermuar 🤐 ile beyninizin ayrı yerlerde olduğunu öğrenip kendinize geleceksiniz .
Kadın gece vakti de sabaha karşıda sokakta olabilir! Yeri ve zamanı geldi seni doğuran büyüten anada gün ağardı eşikten içeri girdi. Yeri geldi eşinde sokaklarda tek başına yürüdü. Yeri geldi senden olan kızın sokakta oynarken günün battığının farkında olmadan oyuna daldı. Ve karanlıkta ürkerek apartmanın kapısına doğru ilerledi .
Eğer gece dendiğinde zihninize taciz tecavüz geliyorsa ya gidip efendi efendi tedavi olun ve yaşadığımız dünyamızı sapık ve küstah yorumlarınıza korkunçlaştırmayın lütfen!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder