14 Kasım 2016 Pazartesi

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi

Çok hafif bir tatlı ile sizlerleyiz, çocukluğumun tatlısı olan Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi. Şimdi de çocuklarım çocukluk tatlısı olmaya aday olan bu tatlının yapımı çok kolay. Malzemeleri de hepimizin elinin altında olabilecek bir lezzet. Tatlı kriziniz mi tuttu hemen yapabilirsiniz, soğuması da dahil bir kaç saatinizi alacak bu sütlü tatlı. Pek bir püf noktası da yok sadece etimekleri ıslatırken suya batırıp hemen çıkarmalısınız fazla tutarsanız etimekler dağılabilir. Hadi kolay gelsin sizlere..


Etimekli Tavuk Göğsü İçin Malzeme Listesi

1 kilo süt
Margarin (160 gram)
 Etimek (1 paket sade)
135 gram (9 yemek kaşığı) toz şeker
115 gram ( 3 kahve fincanı) un
Vanilya (1 paket)
Sos Malzemeleri
Su (Bir su bardağından 1 parmak eksik)  
85 gram ( yarım su bardağı) toz şeker
11 gram (1,5 yemek kaşığı) nişasta
11 gram (1,5 yemek kaşığı) kakao
Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi


Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi

Önce bir tencereye margarini alalım eritelim üzerine unu yavaş yavaş ilave edelim sürekli karıştırarak bir kaç dakika kavuralım. Bu süre 3-4 dakikayı geçmesin, üzerine sütü yavaş yavaş ilave edelim ve sürekli çırpma teli ile karıştırmayı bu aşamada unutmayın. Şekeri ilave edin yine karıştırmaya devam edelim kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Hazırladığımız tavuk gögsünü ocaktan alalım içine vanilyayı ilave edelim mikserde (orta devrinde) 10 dakika cırpalım. 

Bir kaba şekerli su hazırlayalım, hazırladığımız suya etimekleri batırıp çıkaralım bir borcama dizelim (kare olması gerekmektedir)
Üzerine sıcak olan tavuk gögsnü dökelim ve eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım.
Sosu için ısıya dayanıklı bir kaba şeker ve suyu alalım karıştırarak kaynatalım. Başka bir kapta yarım su bardağı suda nişasta ve kakaoyu koyalım ve karıştırtalım karışımı kaynayan şerbete ilave edelim koyulaşana kadar pişirelim. Hazırladığınız sosu tatlının üzerine dökün soğumaya bırakın, soğuduktan sonra bir kaç saat dinlendirin. Servise sunarken üzerini süslemek için hindistan cevizi veya mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder