13 Kasım 2016 Pazar

Lalanga Tarifi

Omletler krepler derken yepyeni bir tarifle sizlerleyiz yine kahvaltıya Harika bir lezzet lalanga çocuklar bayılacaklar bu krep tarzındaki atıştımalığa ...

Gerekli malzeme listesi:


- [ ] Bir tane yumurta
- [ ] Bir su bardağı süt
- [ ] Bir su bardağı un
- [ ] Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- [ ] Sıvı yağ
- [ ] Tuz
lalanga-tarifi-esmi

Yapım aşaması;


Bir karıştırma kabına yumurta unu tuzu sütü alalım. Ve bir çırpma teli yardımı ile çırpalım. Akıcı ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim. İsterseniz bir süzgeçten geçirelim. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim . Aynen boza kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Bir yapışmayan tava alıyoruz ve çok az miktarda sıvı yağ ekliyoruz . Lalanga hamurundan kaşık veya kepçe ile döküyoruz. Arkasını ve önünü kızartalım. Kızarttığımız lalanga hamurlarımızı kağıt havluya alıyoruz . Sıcak servis edelim.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder