24 Kasım 2016 Perşembe

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Yöresel bir lezzetle sizlerleyiz, yörelere göre değişkenlik gösteren Kuru patlıcan dolması yapacağız bugün, tarife geçmeden önce bir kaç tane püf noktasına değinmek isterim sizlere. Kuru patlıcanın acı suyunu çıkarmak için önce bir süre suda bekletmemiz gerekiyor. Daha sonra haşlamanız gerekmektedir, bu aşamada çok fazla haşlamamaya özen göstermelisiniz aksi halde patlıcanda erimeler oluşabilir. Bu kez yemekte pek bir başarı sağlayabilirsiniz. İç malzemelerin çok iyi karışmasına özen göstermelisiniz, ben köfte harcı gibi yoğurarak karıştırırım. Yoksa lezzeti yakalayamazsınız, kuru patlıcan tarifini lezzetli yapmak istiyorsunuz en altta kuzu kaburga koymalısınız, piştikten sonra başka bir yemeklik olarak sofrada servis edebilirsiniz.

Kuru Patlıcan Dolmasının Malzeme Listesi

Kuru patlıcan (30-35 tane )
Az yağlı kıyma 300 gram )
Kuru Soğan (2 tane)
Sarımsak (3-4 diş) ince kıyılmış sarımsak
Domates salcası (1 yemek kaşığı) domates salçası
Biber salçası (1 yemek kaşığı )
Zeytinyağı (3 çorba kaşığı)
Bulgur (10 çorba kaşığı)
Pirinç (10 çorba kaşığı)
Tuz, karabiber, nar ekşisi
Kuzu kaburga

Sos malzemeleri

Tereyağı ( 2 çorba kaşığı)
Sarımsak (3 diş)
Nane
İsot

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Öncelikle kuru patlıcanları suda on beş dakika bekletelim Beklettiğimiz suyu dökelim ve yeni bir su koyup on beş dakika kaynatalım. Ve bir süzgeçe alalım, biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım tüm malzemeyi bir kaba alalım karıştıralım. Üzerine zeytinyağını ve suyu ekleyelim karıştıralım tekrar. Dolmaları koyacağımız tencerenin altına kuzu kaburgaları dizelim. Patlıcan kabuklarının içine hazırladığımız harçtan biraz boşluk bırakarak dolduralım. Daha sonra dolmaları dizelim tencereye. Bir kapa tereyağını alalım, eritelim eriyip kaynadıktan sonra nane ve isot biberini dökün. Ve bir kez kaynamasını sağlayın ki lezzetleri birbirine geçsin. Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökelim. En son olarak nar ekşisi ve suyu dolmaların üzerine koyalım ve ocağın üzerine tencereyi koyalım orta ısıda yaklaşık bir saat pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder