18 Kasım 2016 Cuma

Pirpirim Çorbası Tarifi (Malatya)

Pirpirim Çorbası Tarifi ile sizlerleyiz Rahmetli annemin reçetesinden. Yöresel bir lezzettir, Malatya'lı takipçilerimize aşına gelecektir. Ahh annecim ne güzel yapardın bu çorbayı, ben ne yaparsam yapayım o lezzeti yakalayamıyorum. Sana sorduğum zaman el lezzeti derdin, üzülme kızım bizim genlerimizde var sen de yaparsın. Zaman içinde anladım ki yemek anılarla lezzetleniyor. Şimdi ne yaparsam yapayım aynı atmosfer olmadıkça o lezzeti yakalamayacağım. Çok şükür ki güzel anılarım var, sevdiğim insanlar yanımda yoksa da dualarımdalar her zaman.
🔻
Malzeme Listesi

Semizotu (1 demet)
200 gram (1 su bardağı) yeşil mercimek
170 gram (1 su bardağı) nohut
Kuru Soğan (1 tane)
10 gram (1 yemek kaşığı) domates salçası
22 gram (1 yemek kaşığı) zeytinyağı
15 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı
Bir tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber
🔻

Pirpirim Çorbası Tarifi

Öncelikle akşamdan mercimeği ve nohutu ıslatalım. Çorbanın hazırlığına akşamdan ıslattığımız nohut ve mercimeği haşlanması için ocağa koyalım. Onlar haşlanırken biz semizotunu ayıklayalım ve sapları ile birlikte ince doğrayalım. Soğanı temizleyip ince doğrayalım. Bir tencereye 1 kaşık zeytinyağ ve bir kaşık tereyağ ile yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Üzerine domates salçasını koyalım karıştırmaya devam edelim. Üzerine sıcak su ilave edelim haşlanmış olan mercimek ve nohudu da ilave edelim. Baharatları da ilave edelim bir süre pişmeye bırakalım, indirmeye yakın semizotunu ilave edelim. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder