19 Kasım 2016 Cumartesi

Akıtma Biciği Tarifi (Arapgir)



Yöresel lezzetlerimize devam ediyoruz, bu tarifi eminim çoğunuz bilmiyorsunuz. Yapılışı çok basit Akıtma Biciği bizim bildiğimiz krepe çok benziyor imkanı olanlar saçta yapsın çok daha lezzetli oluyor. Ve mümkünse çalı ve çırpı ile yanan bir ateşin üzerinde denesin. Ben Arapgir'de yemiştim ilk defa saçta yapılmıştı müthiş bir lezzet. İstanbul'a gelince denemek istedim malum apartman katlarında teflon tava ile yapma imkanımız var sadece. Güzel oldu ancak saçta yapılan kadar olmadı. İster saçta ister teflonda pişirin ama mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Akıtma Biciği Malzeme Listesi

200 gram un (4 küçük çay bardağı)
1 kilo su ( 4 su bardağı)
1 paket, kabartma tozu
Sıvıyağı (2 yemek kaşığı)
1 tane yumurta
Şeker (1 çay kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)

Üzerine dökmek için:

100 gram tereyağı
2 su bardağı süt
4 diş sarımsak

Akıtma Biciği Tarifi

Karıştırma kabına yumurtayı kıralım ve karıştıralım. Daha sonra sırası ile unu, kabartma tozunu, tuzu, şekeri alalım. Üzerine suyu yavaş yavaş ilave edelim krep kıvamında bir harç elde edelim. Daha sonra teflonda pişirelim istediğimiz büyüklükte. Bir tepsiye Ahıtmalar alınır.
Biz bu arada tereyağını eritelim ve sütü ilave edelim son olarak dövülmüş sarımsağı ilave edelim kaynatalım. Daha sonra ocaktan alalım, ilk sıcaklığı çıkınca Akıtma Biciğinin üzerine dökelim. Ayranla servise sunalım, afiyetle..

1 yorum: