13 Kasım 2016 Pazar

Kalıpta Börek Tarifi

Merhaba değerli üyelerimiz . Yepyeni tariflerle sizlerin beğenisini almaya devam ediyoruz . Amacımız denenmiş lezzetleri sizlere sunmak . Başarılı oluyorsak ne mutlu bizlere . Bugün kek kalıbında börek yapacağız . Tarif için bizi takip etmeniz yeterli olacaktır.

Kalıpta Böreğin Malzeme Listesi 

* Beş tane taze böreklik yufka
* İki tane orta boy yumurta
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Bir tane maden suyu
* Beyaz peynir
* Yarım bağ maydanoz

Kalıpta Börek Tarifi

Bir derin kaba maden suyunu yumurtayı sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına bir tane yufkayı taşacak şekilde serelim. İkinci yufkayı ise dört eşit parçaya bölelim. Ve hazırladığımız sosa batıralım kalıba yerleştirelim. Diğer taraftan peyniri ve maydanozu harç haline getirip iç hazırlayalım. Ve içersinde serpelim. Diğer kestiğimiz yufkaları aynı şekilde yerleştirip iç harcı yine aynı şekilde dolduralım.
Yufkanın kalıptan taşan kısımlarını üzerine kapatalım. Daha önceden ısıttığımız fırına 180 derecede sürelim. Üzeri kızaracak kadar pişirelim. Tepsiye ters çevirelim ve 15 dakika daha pişirelim. Sıcak sunum yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder