25 Kasım 2016 Cuma

Yürüteçteki Tehlike!



Yürüteçteki tehlikeler neler?

Hepimizin bildiği gibi yürütenler diğer adıyla örümcek bebeklerin genelde % 60 ' dan fazlasının kullandığı ve bebeklerin yürümesini kolaylaştıran bir araç. Aslına bakarsanız bebeğin oyalanması için anne ve babaların çocuğu bıraktığı bir araçtır. Bir nevi kurtarıcı gibi görülmektedir. Kendilerince anne ve babalar haklı olabilirler nedeni ise çocuklar yürüteç deyken kendi başlarına hareket edebiliyorlar anne ve babaya ihtiyaç duymuyorlar. Ve sonuç olarak anneler ve babalarda çocukları yürüteç deyken kendi işlerini kolayca halledebiliyorlar.
Asıl mesele annelerin işlerini rahatça halletmesi açısından iyi gelebilir fakat faydasından çok zararları var yürüteçin. En önemlisi büyüklerin kontrolü altında yapıldığında zararsız görünmesidir fakat en büyük kaza riskleri bu gözetiminde oluyor.
Bebekler yürüteçteyken saniyede bir metre yol alırlar. İşte bu yüzden bebeğiniz merdivenden düşeceği zaman ya da sobaya doğru ilerlerken yada başka tehlikelere ilerlerken anne ve babaların hızları yetersiz kalıyor. Bir çok ülkede Amerika ve çoğu Avrupa ülkelerinde yürüteçin yasaklanması konusunda ve ne kadar güvenli hale getirilmesi konusunda tartışmalar devam ediyor.

Yürütecin bebeğinize verdiği zararlar nelerdir?

Yürüteci kullanan bebekler tek başlarına ve meraklarından herseye dokunmak isteyecekleri için soba , ısıtıcı ve benzeri tehlikelere hızlı bir şekilde gideceklerdir bu sebepten dolayı ise yaralanmalarının sayısı az olmayacaktır. Aynı zamanda yüksekte duran eşyaları ilgilerini çekeceğinden onlara uzanmak isteyeceklerdir. Mutfakta olmaları da kaçınılmaz ocaktaki tavayı çekecekler yada kaynamakta olan çaydanlığı büyük tehlikelerle karşılaşmaları söz konusu olacaktır. Yine bir olasılık mutfak masa örtüsünü çekmek isteyecekler ve üzerindeki eşyaları üzerine çekecektir. Eviniz merdivenli ise bebeğinizin merdivenlerden yuvarlanabilme riski yüksek olacaktır. Evde merdivenin olmasına bile gerek kalmadan 10 aylık bebekler gelin eteğini kaldırır gibi kapıdaki eşiklerden geçebilirler.anne ve babanın ufak bir dikkatsizliği çok kötü sonuçlar ortaya çıkartabilir mesela dış kapıyı açık unutmaları gibi ve binanın merdivenlerinden düşmesine sebep olacaktır.
Yine en önemli tehlikelerden biriside erkek bebeklerin testislerine baskı uygulamasından dolayı cinsel sorunlara neden olabilecektir.
Bebeğiniz büyüdükçe tek başına yürüteçten inmeye çalışacaktır . Ve bu da bebeğinizin yaralanmalarına sebep olabilir . Ve yapılan araştırmalara göre uzmanlar bebeğinizin bacak kaslarının yürüteç kullanmayan bebeklere göre dahada kuvvetsiz olduklarını bildirmişlerdir. Ve yürümelerini iki hafta ile bir ay dahada geç yürümelerine sebep oluyor.
Ayrıca yürüteç kullanan bebeklerin yürümeyi öğrendiklerinde bacaklarının içeriye doğru eğik olduğu gözlenmektedir. Ama kalıcı bir durum değildir en azından geçici bir durumdur. yürüteç bebekleriniz için çok gerekli bir araç değildir büyüklerin denetimi altında bile olmasına rağmen ölümlere neden olabilir ve bir çok kazalara sebep olacaktır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder