17 Kasım 2016 Perşembe

Köstebek Pasta Tarifi

Çocuklarınıza sürpriz yapmaya ne dersiniz? Köstebek pastayı çocukların çok sevdiğini biliyorum, evimin prens ve prenseslerinden. Kekin kıvamı bildiğimiz keklerden biraz daha cıvık olmalı. Pişirirken de fazla kurutmamaya dikkat edelim. Hazırladığınız muhallebinin kıvamı size koyu gelebilir. Ama böyle olması gerekmektedir, aksi takdirde pastanın üzerinden akar. Köstebek pastanızı yaptıktan sonra buzlukta 1-2 saat dinlenmesi çok iyi olacaktır. Göründüğü kadar zor bir tarif değil, kek yapmayı bilen bir kişi rahatlıkla yapabilir. Önce kremayı hazırlarsanız sizin için daha iyi olur. Önce çocuklarınıza yapın bu tarifi hem eliniz alışmış olur, daha sonrada gönül rahatlığı ile ağır misafirlerinize yapabilirsiniz. 

Köstebek Pastanın Malzeme Listesi

Kek malzemeleri
 Yumurta (3 tane)
130 gram (2.5 fincan) şeker
65 gram (1 fincan) sıvıyağ
15 gram (1 fincan) su
Vanilya (1 paket)  
Kabartma tozu  (1 paket)
21 gram (3 yemek kaşığı) kakao
34 gram (3-4 fincan) un
Kreması için;
1 kilo süt
170 gram (1 su bardağı) şeker
134 gram (1 su bardağı+1 yemek kaşığı) un,
Toz Krem şanti (1 paket) 
Damla çikolata
İçine koymak için;
Muz (3-4 adet) muz


Köstebek Pasta Tarifi

Önce keki hazırlayalım, karıştırma kabına yumurtaları kıralım ve çırpalım daha sonra şekerini katalım karıştırmaya devam edelim. İyice köpürmesi gerekmektedir, üzerine  su, yağ, kakao ve vanilyayı ekleyelim karıştırmaya devam edelim. Malzemeler karıştıktan sonra un ve kabartma tozunu karıştırıp harcın içine karıştıralım kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. Kıvamı biraz keke göre akışkan olmaktadır. Yuvarlak kek kalıbına önceden 180 derecelik ısıda pişirelim. Fazla kurutmamaya dikkat edelim.  
Kek pişerken biz bu arada muhallebisini, yapalım, bir tencereye sütü alalım şeker ve unu ilave edelim. Karıştırarak pişirelim bu aşamada sürekli karıştırmak gerekmektedir.  Pişen muhallebiyi ocaktan alalım soğutalım, soğuyunca içine krem şantiyi dökelim ve mikserle yaklaşık beş dakika karıştıralım. İçine damla çikolata ekleyelim.
Kek piştikten sonra soğumasını bekleyelim, soğuduktan sonra çok dikkat ederek servis tabağına alalım. Çok derine inmeden kekin içini oyalım, bu aşamada çok dikkatli olmalısınız yoksa görüntüyü yakalayamazsınız. Çıkan kekleri robottan geçirin. Muzları soyalım daha sonra boyuna ikiye bölelim ve kekin içine koyalım. Üzerine muhallebiyi dökelim her yerine eşit şekilde dağıtalım. Üzerine kek parçalarını eşit şekilde serpelim daha sonra kek parçacıklarının iyi yapışması için hafif bastıralım.  Köstebek pasta hazır, afiyet bal, şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder