17 Kasım 2016 Perşembe

Malatya Lahmacunu Tarifi



Malatya Lahmacunu Tarifi ile sizlerleyiz, Malatya lahmacunu diğer lahmucuna göre biraz pidesi kalın olur ve üzerinde ki harcı daha boldur dolayısı ile. Biz bugün iç malzemesini vereceğiz. Özelliği de içine koyulan malzemenin alıştığımız malzemelerden farklı olması. İçine katılan kuyruk yağı farklı bir lezzet veriyor, patateste katılıyor harcın içine. Biz evde harcı hazırlarız pide fırınına göndeririz, Malatya usulü istediğimizi söyleriz pidesini ona göre yaparlar. Denemenizi tavsiye ederim. İç malzemesini yapacağınız lahmacun sayısına göre ayarlayabilirsiniz, Yurt dışında yaşayan takipçilerimiz dışarıda pide salonu bulamıyabilirler. Onları düşünerek pide yapımı olan tarifimizde yolda.

Malzeme Listesi

Yarım kilo, orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı, kuyruk yağı
Patates (1 tane)
1-2 biber (yeşil)
2-3 soğan (kuru)
2-3 diş sarımsak
65 gram (1 kahve fincanı) sıvıyağ
2-3 adet domates mevsimi değilse salça
1 yemek kaşığı biber salcası
Yarım demet maydanoz
Karabiber, pul biber, tuz

Lahmacun iç malzemenin hazırlanışı

Önce soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayalım, karıştırma kabına kuyruk yağı ve sıvıyağı koyalım üzerine doğranmış soğanı koyalım. Patatesi rende yapalım ilave edelim. Yeşil biberi incecik doğrayalım karıştırma kabına ilave edelim. Sonra sırası ile ezdiğimiz sarımsakları, tuz ve baharatlarını ilave edelim. Üzerine orta yağlı olan kıymayı ilave edelim hafif akışkan bir harç elde edelim. Lahmacunun üzerinde topak topak kalmamalı. Gerekiyorsa su veya domates suyu ekleyin. Artık mahalle fırınına gönderebilirsiniz, afiyet olsun..Şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder